Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Feb 15, 2022

Hey, welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vandaag gaan we over apps praten met Thijs Gerritsen. Thijs en ik gaan al een aardige tijd mee. De eerste auto’s die ik bij Nieuweautokopen.nl verkocht kwamen bij Thijs vandaan. We hebben dus al een geschiedenis en des te leuker om hem nu hier te hebben en te spreken over zijn nieuwe activiteiten die hij nu heeft met Appmotive. Thijs wat leuk dat je er bent! Kun je de mensen wat meer vertellen over wie je bent en wat je doet met Appmotive?

Voorstellen: Thijs Gerritsen

Ik zit inmiddels zo’n 25 jaar in het autovak. Dus ik mag mezelf iemand noemen met praktijkervaring. Het heeft niet zozeer met mijn leeftijd te maken maar wel over het jaar waarin ik ben ingestapt. Op mijn twaalfde fietste ik al naar een dorp in de buurt om exportauto’s klaar te maken. Ik heb daar vooral geleerd hoe het niet moet. Eigenlijk ben ik sindsdien verliefd geworden op het autovak, heb ik de opleidingen erin gevolgd en tot op heden inmiddels 25 jaar actief!

Appmotive

Met Appmotive denk ik mijn talent te gaan gebruiken. Het idee van Appmotive is het optimaliseren van bedrijfsprocessen binnen de automotive. Een van die ideeën is Stockmatcher. Dat is iets wat ik twaalf jaar geleden al heb bedacht. Maar destijds geloofde niemand erin en vertelde bijna iedereen mij dat het niet kon. Omdat ik afhankelijk was van koppelingen en data hield het toen helaas op. Nu hebben drie andere heren het idee weer opgepakt en hebben we het uiteindelijk toch zelf gedaan. 

In de basis zijn het apps maar ze zijn ook toegankelijk voor de desktop. Als je het over Stockmatcher hebt, zegt de naam het eigenlijk al. De mix van de voorraad wordt hiermee in kaart gebracht. We gebruiken hierbij een bepaalde koppeling waarmee wij vrijwel overal zijn aangesloten bij de adverteerportals. Het is letterlijk een vinkje aanzetten zodat de advertenties ook naar ons worden gestuurd. Wij kunnen dan de voorraad analyseren en de mix hiervan optimaliseren. Hoe werkt dat dan? Luister dan de gehele podcast!

Thijs, dankjewel voor je komst en het gesprek. Ik vind het ontzettend knap wat je doet en leuk dat je dit pad opgaat! Ik hoop dat het een groot succes wordt! Veel dank voor je deelname. Volgende week hebben we uiteraard weer een nieuwe gast met dezelfde missie: de online automotive beter maken. Dankjewel!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN Automotive BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retail oplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoop sites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2021? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en elektronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl"