Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Dec 22, 2023

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast met de missie de online automotive beter maken. Vandaag doen we dat met Wouter Smolders van Sparc. Wouter, leuk dat je er bent. Wil je aan onze luisteraars vertellen wie je bent en wat je doet?

Fotografie uit China

Ik ben Wouter Smolders, de oprichter/eigenaar van Sparc. Wij creëren esthetische visuele content voor ambitieuze merken, waarbij we ondersteunen bij het vergroten van de online zichtbaarheid van het bedrijf of product. Er bestaat een aanzienlijk verschil tussen importeurs en dealerbedrijven als het gaat om beeldmateriaal. Neem bijvoorbeeld de Chinese merken die Europa betreden. Zij leveren beelden om hun auto's te verkopen aan die in China zijn gemaakt. Wij zorgen vervolgens voor fotografie en video's die hier in Nederland worden gemaakt om de lokale markt beter te bedienen.

Leads of Bekendheid?

“Met mijn achtergrond in sales in de automotive, onder andere bij Polestar en Hyundai, probeer ik mijn verkoopervaring te combineren met marketing. Dit doen we niet alleen voor importeurs, waar de meeste vraag vandaan komt, maar ook voor dealer-holdingbedrijven met meer lokale behoeften. We gebruiken meer lokale gebouwen in onze fotografie en video's om de lokale markt te bereiken. Als we bijvoorbeeld naar de Ligier Myli kijken, een elektrische brommobiel die niet bromt en daarom liever een citycar genoemd wordt, is het het beste om deze in de stad te fotograferen. Om echter een goed beeld te krijgen van het exacte doel van de beelden, moeten we eerst een creatieve sessie houden om de campagnedoelen te bepalen. Omdat film en fotografie maatwerkproducten zijn, maar niet iedereen tijd heeft voor het creatieve proces, kan de klant vervolgens kiezen uit drie contentpakketten: Essential, Advanced en Excellent. Er is een verschil in fotografie tussen het genereren van leads en het creëren van bekendheid. Voor meer leads tonen we een combinatie van het bedrijf en de Unique Selling Points (USP's) van het product, en voor bekendheid laten we meer van het product zien.”

Jeep

“Een voorbeeld van een wereldwijd sterk merk dat de plank misslaat in Europa is Jeep. Voor een dealer hebben we een aparte website gemaakt voor de Jeep Wrangler. De algemene Jeep-website is met zijn beelden volledig gericht op de Amerikaanse markt, terwijl we in Europa, en zeker in Nederland, geen woestijnen hebben. Op de Wrangler-site hebben we lokaal gemaakte foto's toegevoegd, wat een beter beeld geeft van hoe de auto lokaal gebruikt kan worden. De woestijn van Utah is bijna 12 uur vliegen, en daar kom je dus nooit met je hier aangeschafte Jeep.”

Wouter, dankjewel voor je komst naar de studio in Ede. Luisteraars ook bedankt. Dit was de laatste podcast van 2023. Tot volgend jaar. 

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCC, Calldrip, CARMEN Automotive BDC, Findio en Vinacles

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?
Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?
UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom kiezen voor Vinacles?
Vinacles biedt verschillende diensten met als doel uw automotive gerelateerde werkprocessen zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk te maken. Door middel van de verschillende applicaties en diensten faciliteert Vinacles in de complete optimalisatie van uw bedrijfsproces op één platform. Denk hierbij aan Garage en Fleet-managementsystemen, RDW-diensten, Occasion remarketing, Voertuigdata en Import- en export.