Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Dec 15, 2023

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast met de missie de online automotive beter maken. Vandaag een podcast in de serie over vrouwen in de automotive. Onze gast is Veerle Dicker, eigenaresse van Davero. Veerle, leuk dat je er bent. Wil je aan onze luisteraars vertellen wie je bent en wat je doet?

De dames van Davero

"Ik ben Veerle Dicker van Davero en werk al zo’n acht jaar in de automotive. Mijn carrière begon op de marketingafdeling van het autobedrijf van mijn vader, dat Amerikaanse Pick-ups verkoopt. Hoewel mijn vader wilde dat ik in de verkoop ging, voelde ik me meer op mijn gemak in marketing en wilde ik eigenlijk alleen auto's verkopen die dichter bij mijn eigen voorkeur lagen. Aangezien ik zelf in een Mini reed, was de keuze snel gemaakt, en heb ik mijn eigen auto destijds verkocht. Aanvankelijk had ik niet genoeg geld om te investeren, dus kocht en verkocht ik steeds één auto totdat er genoeg geld was voor meer. Op die manier is het bedrijf gegroeid. Tegenwoordig verkopen we alleen Mini's en af en toe een andere trendy auto, zoals een Fiat 500. Momenteel bestaat het Davero-team uitsluitend uit vrouwen, vandaar de naam 'De Meisjes van Davero'. Als vrouw in een door mannen gedomineerde sector ben ik geconfronteerd met veel vooroordelen. In het begin werd me vaak gevraagd of men met de verkoper kon spreken in de showroom. Gelukkig is dat verleden tijd en zie ik nu de kracht hiervan voor mijn bedrijf."

Klantcontact via Social Media

"Wij hebben ervoor gekozen om alleen te verkopen en hebben geen eigen werkplaats. Het contact met klanten dat we hierdoor zouden kunnen missen, vangen we op door een sterke aanwezigheid op sociale media. We maken voornamelijk gebruik van Instagram en sinds kort ook van TikTok. Dankzij mijn studie communicatie en multimedia, waar ik heb geleerd om met sociale media en video's om te gaan, kan ik nu mijn werk combineren met mijn opleiding en hobby. Van elke auto maken we een presentatievideo en van elke aflevering aan een klant maken we een video. Bovendien ga ik elke week een half uur live op TikTok om vragen van klanten en potentiële klanten te beantwoorden. Op deze manier benadrukken we het feestelijke gevoel van het kopen van een nieuwe auto."

Zorg dat je zichtbaar bent

"Ik zeg altijd dat je zichtbaar moet zijn waar de mensen zijn, en tegenwoordig is bijna iedereen op sociale media. Vandaar onze keuze om hierop te focussen. Dankzij mijn ervaring met sociale media geef ik nu ook workshops waarin ik mensen leer wat ik heb geleerd en hoe ze dat kunnen toepassen op hun eigen situatie. Bovendien maak ik nu ook presentatievideo's voor Autoscout24, en vanaf 2024 zal ik ook al hun sociale media beheren. Ik ben niet bezig met concurrentie, ik ben voornamelijk bezig met waarde toevoegen."

Veerle, dankjewel voor je komst naar de studio in Ede voor deze ‘Van vrouwen, door vrouwen’-podcast. Luisteraars ook bedankt. Over 2 weken is er weer een nieuwe podcast met een nieuwe gast. 

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCC, Calldrip, CARMEN Automotive BDC, Findio en Vinacles

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?
Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?
UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom kiezen voor Vinacles?
Vinacles biedt verschillende diensten met als doel uw automotive gerelateerde werkprocessen zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk te maken. Door middel van de verschillende applicaties en diensten faciliteert Vinacles in de complete optimalisatie van uw bedrijfsproces op één platform. Denk hierbij aan Garage en Fleet-managementsystemen, RDW-diensten, Occasion remarketing, Voertuigdata en Import- en export.