Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Jan 17, 2023

Welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie de online automotive beter maken. Vandaag gaan we het doen met Hielke Ytsma, oprichter van CarQall, en hij gaat ons alles vertellen over hoe en op welke manier eigelijk de inbound, vooral de inbound inkomende telefoontjes beter afgehandeld kan worden. Hielke, wat fijn dat je er bent.

Wie is Hielke Ytsma

Hielke Ytsma, uit Groningen deze keer, met een redelijke automotive achtergrond. Ik ben ooit afgestudeerd aan HTS Autotechniek te Arnhem. Ik ben ook afgestudeerd bij een mooi bedrijf Volkswagen in Wolfsburg wat sowieso een unieke ervaring is geweest. Ik heb mij ook veel bezig gehouden met embedded technology. Terug gekomen in Nederland, daar heb ik samen met een andere zakenpartner een bedrijf opgericht, wat zich voornamelijk bezig houdt met complexe automotive accessoires zoals multi media systemen, DAB-tuners en noem maar op. En uiteindelijk ook IUT-oplossingen voor auto’s, dat zijn blackboxen die data realtime kunnen verzenden vanuit voertuigen, met het geloof dat we data nodig gaan hebben om de klant te kunnen gaan ontzorgen, maar ook relevante data te kunnen leveren voor de dealers en uiteindelijk ook de OWM’s. In de jaren 2008-2009 zijn wij gegroeid aan de OBD-dongels en we hebben daar andere oplossing voor gevonden waarmee je eigenlijk veel meer data eruit kunt halen. De dongels worden nog steeds gebruikt, omdat ze makkelijk te implementeren zijn, maar de nieuwe systemen/technieken zijn veel uitgebreider.

 

Waar gaat de data naar toe en waarvoor is het precies?

Uiteindelijk gaat de data naar het platform toe waardoor je als eigenaar/rijder rechten geeft wie deze data mag zien. De data kan dan met toestemming doorgegeven worden aan het autobedrijf/fabrikant zelf. Men stopt heel wat focus en tijd in het verkopen van de auto, maar ik denk dat de data die de auto genereert heel belangrijk is voor de customer journey in die aftersales. Een van de belangrijkste data die voor de dealer veel kan betekenen is de voorspelling wanneer een auto daadwerkelijk voor een onderhoudsbeurt moet komen. In de ideale wereld, als je ervoor kunt zorgen dat een dealer inzicht heeft over wanneer de auto’s voor een servicebeurt moeten komen, dan kun je zo ook de piek momenten afvlakken en vooral ervoor zorgen dat de mensen tijdig voor onderhoud komen en dat ze niet geconfronteerd worden met een wachttijd van dagen.

 

Demo digitale assistent

Er worden een aantal services aangeboden door de digitale assistent van CarQall, waarbij er in het planningssysteem van de dealer gekeken kan worden wanneer de eerste mogelijkheid is van de combinatie services. Bij deze heeft de klant de mogelijkheid om akkoord te gaan met de gegeven optie, of de klant mag een andere datum en tijd kiezen die beter schikt. Binnen maximaal 2 minuten heb je een werkplaats afspraak gemaakt. Deze afspraak wordt vastgesteld in het systeem van de dealer en de beller krijgt ook een sms’je. Je kunt zelfs kiezen tussen een mannelijke stem of een vrouwelijke stem. We hebben ook diverse talen.

 

Hoe is het begonnen?

Het begon eigenlijk bij klantenservice. Er werden telefoontjes gemist, mensen belden buiten openingstijden. Dus zijn wij nagegaan hoe wij dit kunnen oplossen, hoe kunnen wij ervoor zorgen dat wij ook buiten openingstijden beschikbaar zijn, ook telefonisch, dat mensen alsnog een terugbel afspraak dan wel een proefrit kunnen plannen. Toen we dat eenmaal hadden staan en gebruik maakte van de technieken was natuurlijk de eerste vraag waar een dealer mee komt: ‘Leuk dat jullie het voor sales en voor occasions doen, maar aftersales daar zit de grote telefonische druk. En daar moesten dan wat meer partners gaan aansluiten voor je DMS, planningssoftware, zodat je die koppelingen in orde kan krijgen.

 

Slot

Als dealers autobedrijven leasemaatschappijen geïnteresseerd zijn in de diensten kunnen zij in contact komen via www.carqall.com. En daarop kun je bellen of een mail sturen. Als je belt dan krijg je gelijk Max aan de telefoon en dan maken we een afspraak met je. We komen heel graag langs om samen te kijken waar de behoeftes liggen en welke processen er zijn, en hoe wij ervoor kunnen zorgen dat een digitale assistent werkt voor het bedrijf, maar ook voor de klant. We hebben technieken en die zijn flexibel in te zetten.

Hielke, dankjewel voor de komst. Fantastisch concept Fantastisch product/service, inmiddels al live bij 65 grote dealers. Volgend week hebben we uiteraard een nieuwe gast met dezelfde missie de online automotive beter maken.

 

 

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN Automotive BDC, Findio en Vinacles

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van: online retail oplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoop sites.

Waarom kiezen voor Vinacles?

Vinacles biedt verschillende diensten met als doel uw automotive gerelateerde werkprocessen zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk te maken. Door middel van de verschillende applicaties en diensten faciliteert Vinacles in de complete optimalisatie van uw bedrijfsproces op één platform. Denk hierbij aan Garage en Fleet-managementsystemen, RDW-diensten, Occasion remarketing, Voertuigdata en Import- en export.