Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Jun 25, 2018

De laatste tijd investeren dealers en autobedrijven meer geld dan ooit in fotostudio's en andere hardware om nog betere foto's te maken van hun auto's. Fraaie 360 graden views zijn bijvoorbeeld geen uitzondering meer. De vraag blijft natuurlijk of dit extra aandacht, en daarmee extra sales oplevert. Want daar is het om te doen: krijg ik op basis van mijn advertentie meer telefonische en online leads en meer VDP-views? Om die vraag te beantwoorden heeft Marktplaats een onderzoekje gedaan.

Onderzoeksopzet

We onderzochten in totaal 6.000 advertenties van 16 dealers en autobedrijven, dus niet van particulieren. Uiteraard van verschillende merken, uit verschillende regio's en diverse prijsklassen. Een totaalbeeld dus, maar natuurlijk wel met een beperkt aantal auto's, 6.000 in dit geval. Daarnaast is de term 'goede' en 'slechte' foto arbitrair, want de ene persoon vindt een bepaalde foto natuurlijk beter dan een andere. Daarom besloten we in het onderzoek te beoordelen of de foto's een professionele uitstraling hebben, er consistentie zit in het beeld (eerste foto, hoek vanuit de camera) en vergeleken we dat met advertenties waarin steeds andere foto's werden gebruikt.

Hieronder een voorbeeld van een advertentie met foto's waarvan wij vinden dat er sprake is van een goede hoofdfoto. Lees verder: https://www.linkedin.com/pulse/het-verschil-tussen-goede-en-slechte-fotos-op-paul-de-vries/