Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Oct 25, 2019

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast met als doel om de online automotive beter te maken. Deze week als gast Thomas Edens, onder andere bekend van Finnik. Ik ken Thomas al heel lang. Thomas, wil je jezelf introduceren en vertellen waar je op dit moment mee bezig bent?

Hard werken
“Ik ben Thomas Edens, jurist en marketeer in de autosector. Na de Rabobank heb ik bij Athlon en VWE gewerkt. Inmiddels ben ik bijna twee jaar zelfstandig ondernemer. Ik heb een onafhankelijk autobedrijf. Dat wilde ik altijd al. Zelf inkopen, zelf schoonmaken, zelf foto’s maken, zelf auto’s online zetten, experimenteren met social media, leads opvolgen. Dat is harder werken dan ik dacht. De administratie, de logistiek, kleine storingen verhelpen, leads die op niets uitlopen, er gaat heel veel tijd zitten in de processen. Inclusief alles ben je al snel vijf uur per auto bezig. Die praktijkervaring hebben we gebruikt als basis voor ons online platform CarAds.”

Zelflerend
“CarAds is een geautomatiseerde online marketeer voor het autobedrijf. We weten dat ondernemers druk zijn. Wij maken online processen gemakkelijker voor het autobedrijf. Wij zorgen voor leads, autobedrijven zorgen voor de leadopvolging. Voor autobedrijven blijven de processen gelijk. Je voert een auto in via het VMS. Vervolgens kan je CarAds als portal aanklikken. Wij adverteren de auto automatisch op Facebook, Instagram en Google. Mogelijk voegen we daar later ook Snapchat en Pinterest aan toe. Ons systeem is zelflerend. We kijken naar de statistieken en richten de advertenties op de doelgroep waarbij de auto het beste scoort. Als KPI houden we het aantal leads aan.”

50:50
“De connected car schept kansen en bedreigingen voor het onafhankelijke autobedrijf. Wat er straks gebeurt hangt ook af van leasemaatschappijen. Zij willen zelf bepalen waar hun auto’s voor onderhoud naartoe gaan. De showroom van de toekomst is 50 procent fysiek en 50 procent online. Hoe je dat invult, hangt af van jouw bedrijf en jouw situatie. Een duur pand is in de toekomst niet per se nodig. Het pand moet passen bij jouw propositie en jouw doelgroep. Verder moet je zorgen dat je online aanwezigheid goed voor elkaar is. Daar word je door meer klanten gezien dan je denkt. Het is belangrijk dat je daar in elk geval de basis goed geregeld hebt.”

Thomas, dankjewel voor jouw komst naar onze studio. Volgende week weer een nieuwe gast en een nieuwe podcast.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

MarktplaatsActivleaseUCCCalldrip en UnameIT

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

ActivLease is expert in elektrisch leasen. Wij werken samen met de beste leasemaatschappijen, banken en dealers om maatwerkoplossingen te bieden aan de mkb’er en zzp’er. Mobiliteit met scherpe leaseprijzen, hoge inkoopkortingen en een grote voorraad leaseauto’s die snel leverbaar zijn.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Calldrip is een rapid respons tool die de verkoper in staat stelt om direct, snel en effectief met je klanten in contact te komen! Vele importeurs zoals Hyundai, Opel en Toyota gebruiken Calldrip al succesvol.

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!