Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Jun 14, 2022

Welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met als missie de online automotive beter te maken. Vandaag is onze gast Dani Kreeft van Kreeft Auto & Service. Dani, wil je onze luisteraars vertellen wie je bent en wat je doet?

Kreeftweek
“Ik ben Dani Kreeft en ik ben gek van auto’s. Samen met mijn vader en broer heb ik een autobedrijf in Enkhuizen. We kregen veel vragen van mensen hoe een autobedrijf werkt en wat wij doen. Daarom maak ik vlogs over ons bedrijf. Met de Kreeftweek-vlogs laten we zien dat we open en eerlijk werken en wat we allemaal doen. Vloggen is een vorm van videomarketing. Ik film de hoogtepunten van alles wat we tijdens een werkweek doen, van de inkoop en de verkoop van auto’s tot pechhulp en onderhoud en reparatie. Het editen van de vlogs besteden we uit aan een specialist. De rest doen we zelf.”

Hoogtepunt
“We maken elke week een speciale intro met een hoogtepunt uit de vlog. Op vrijdagmiddag om vier uur gaat de nieuwste vlog live op Youtube. We zijn ook op andere social media actief. Ik kondig de nieuwste video aan op Instagram, op Facebook en op mijn privé Snapchat. Op dit moment hebben we 650 abonnees. Of we door de video’s direct meer auto’s verkopen kan ik niet zeggen. Het is wel goed voor het contact met bestaande en nieuwe klanten. Mensen vinden het leuk om elke week te zien wat we doen. De vlogs zorgen voor positieve aandacht.”

Vertrouwen
“Vloggen doe ik naast mijn werk in het autobedrijf. Je moet het alleen doen als je het zelf leuk vindt. Door de video’s zien klanten hoe wij werken en wat er achter de schermen gebeurt. Laatst moesten we de distributieriem van een camper vervangen. Het hele front van de camper moest er af. Dat hebben we allemaal gefilmd. De klant zag de video en was onder de indruk. Hij had geen idee dat het zoveel werk was. Dat is het leuke van vloggen in een autobedrijf: klanten zien dingen die ze anders niet zien, en dat geeft vertrouwen.”

Dani, dankjewel jouw enthousiasme en voor het promoten van automotive ondernemerschap. Luisteraars, volgende week is er een nieuwe podcast met een nieuwe gast.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN Automotive BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retail oplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoop sites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2021? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en elektronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl"