Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Jan 3, 2020

Welkom allemaal bij weer een nieuwe podcast om de online automotive beter te maken. Deze week als gast Jos Mitsunaga van FilmQi. Jos, ontzettend leuk dat je hier komt. Kun je onze luisteraars meer vertellen over jezelf en over jouw bedrijf?

Verbetering
“Van oudsher ben ik filmmaker. De laatste twee jaar heb ik een digitaal platform opgezet waarmee je gemakkelijk lokaal video’s kan laten maken. We zoeken markten met een hoge communicatiebehoefte zoals de vastgoedmarkt en de automotive. Ik ben zelf een beetje autogek. Ik heb aan den lijve ondervonden hoe het op dit moment is om online een auto uit te zoeken. Vanuit de blik van een filmmaker zag ik ruimte voor verbetering. FilmQi onderscheidt zich door de prijs. De marges in de autobranche staan onder druk. Dankzij slimme automatisering kunnen wij video’s via ons platform tegen scherpe prijzen aanbieden.”

Transparant
“Een video laten maken is laagdrempelig. Je gaat als bedrijf naar ons platform, je kiest een datum en een cameraman en een presentator of presentatrice. Het enige dat je hoeft te doen, is een kort scriptje schrijven. Vervolgens doen wij de rest. Wij bewerken de opnames tot een video die je meteen kan doorplaatsen op Youtube, Facebook, Linkedin, enzovoorts. Video maakt jouw bedrijf transparant voor de klant. Klanten zien vooraf de gezichten achter het autobedrijf. Je kan video’s ook gebruiken in het salesproces. Stel dat de klant twijfelt tussen twee bedrijven die dezelfde auto aanbieden. Dan komt het uiteindelijk neer op het bedrijf en de service. Een video geeft dan een goed beeld.”

Lokale kracht
“Op dit moment maken we vooral campagnevideo’s. Campagnes met video scoren 34 procent hoger dan campagnes zonder video. Video is relatief nieuw. Het kost tijd om het door de hele organisatie in te voeren. De grote kracht van video is het lokale karakter. De kijker herkent het bedrijfspand. Op dit moment maken we video’s van één tot twee minuten. Het belangrijkste voor een video is dat je een goed verhaal hebt. Je kan bijzondere auto’s laten zien, maar ook uitleg geven over techniek. Door onze manier van werken maken we video’s betaalbaar voor het bedrijf. Een opname van een minuut kost all-in 250 euro, maar heeft de uitstraling van een video van 1000 euro. Video is een mooie bijdrage aan de customer journey.”

Jos, dankjewel voor jouw komst naar onze podcast studio. Volgende week weer een nieuwe gast met onze missie om de online automotive beter te maken. Tot volgende week!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?
Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?
UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?
Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen - ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive - al uw krediet onder één dak - Ondersteuning van uw verkopers - Remarketing tools - digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Live Person Automotive?
#DCDW is de trotse reseller van Live Person Automotive geworden in de Benelux.  Velen zullen het zelf al wel hebben gemerkt: de traditionele online leads worden minder en online bezoekers zoeken op een andere manier contact. Bijvoorbeeld via Whatsapp, SMS, Facebook Messenger of Apple Business Chat.