Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Jan 18, 2022

Podcast 257 - Remco Vriesema

Hey, welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vandaag doen we dat met Remco Vriesema, de CEO van SaySimple. We gaan het daarom ook over messaging hebben. Een fenomeen wat steeds belangrijker wordt. In een wereld van 2022 gaan we niet meer mailen maar op andere manieren contact hebben met onze klanten. Remco, kun je de mensen wat meer vertellen over wie je bent en wat je doet?

Voorstellen: Remco Vriesema

Mijn naam is Remco Vriesema. Ik ben CEO van SaySimple en inmiddels al 20 jaar internetondernemer. Hiervoor ben ik zeer actief geweest in de automotive branche. Daar heb ik bij het huidige Partspoint gewerkt maar mijn vader is ook niet onbekend in deze branche. Zo was hij ooit de directeur van MultiLease dus is het eigenlijk wel met de paplepel ingegoten. Vandaar ook de interesse om met SaySimple actief te zijn binnen de automotive branche.

SaySimple

SaySimple is in 2014 eigenlijk begonnen door deze vraag: Hoe kunnen we WhatsApp inzetten voor klantenservice doeleinden? Dit heeft ertoe geleid dat wij een heel platform hebben ontwikkeld om klant conversaties aan te gaan. Dit is belangrijk want het gaat om de conversatie. Wij moeten namelijk een dialoog voeren met onze klanten, leads en prospects. Heel veel platformen faciliteren dat niet maar wij dus wel!

Begin carrière

De eerste jaren was ik vooral bezig met het maken van HTML websites met een contactformulier. Dat was het dan eigenlijk ook. Als marketeer dacht ik altijd na over concepten hoe we websites beter konden promoten en er meer euro’s uit konden halen. Uiteindelijk leidde dat ertoe dat er e-commerce bij kwam. Als je ziet hoe het online landschap in de jaren is veranderd dan besef je wel dat het allemaal vliegensvlug gaat!

Dankjewel voor je komst en het gesprek. Volgende week hebben we uiteraard weer een nieuwe gast met dezelfde missie: de online automotive beter maken. Dankjewel! 

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN Automotive BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retail oplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoop sites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2021? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en elektronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl"