Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Dec 14, 2021

Hey, welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vandaag gaan we auto’s keuren met Jimmy Greijmans van Occasionkeuring Nederland. Jimmy, wat leuk dat je er bent. Voor de mensen die jou nog niet kennen, kun je ons wat meer vertellen waar je je mee bezighoudt en wat je doet?

Voorstellen Jimmy Greijmans

Mijn naam is Jimmy Greijmans. Ik ben 27 jaar oud en sinds 2019 ben ik begonnen met het opstarten van Occasionkeuring Nederland. Gelukkig ging het steeds beter en werd het drukker bij ons. Toen is mijn zus het afgelopen jaar bij ons in de zaak gekomen en zij heeft eigenlijk heel veel taken van mij uit handen genomen. Dus alle after sales en administratie gaat via haar tegenwoordig. 

Start van zijn carrière 

Ik ben begonnen bij de IVA in Driebergen. Daar heb ik de HBO opleiding gedaan. Toen ik daarmee bezig was, proefde ik heel erg dat ze mij aan het stimuleren waren om praktijkervaring op te doen. Toen heb ik de keuze gemaakt om voor een KIA dealer te gaan werken. Daar heb ik veel ervaring opgedaan tijdens de koopavonden en de zaterdagen. Dat was eigenlijk een beetje een aparte keuze omdat mijn ouders zelf ook een autobedrijf hebben. Maar ik koos er bewust voor om ervaring op te doen bij een ander autobedrijf en vervolgens wel bij mijn vader te gaan werken. Uiteindelijk was ik met 21 jaar al klaar en nam ik de stap om in Amerika Economie en Management te gaan studeren. Vervolgens ben ik nog verder gegaan in Tilburg om daar International Business te studeren. Mijn afstudeerscriptie heeft uiteindelijk in Occasionkeuring Nederland geresulteerd. 

Occasionkeuring Nederland!

Ik vond het raar dat mensen het gevoel hebben dat ze een gok moeten nemen bij het kopen van een tweedehands auto. Wanneer klanten een auto kopen bij een dealer speelde dit niet maar als er tweedehands een auto gekocht werd bij een particulier, kwam er altijd wel een buurman of kennis mee om alles dubbel te checken. Hier zag ik dan ook daadwerkelijk kansen. Iedereen moet uiteraard met een gerust hart een auto moeten kopen. Zo is het eigenlijk ontstaan. 

USP

Eenvoud en gebruiksgemak vinden we heel belangrijk. Iedereen in Nederland kan op ieder moment en iedere locatie een nieuwe auto kopen met een veilig gevoel. Oftewel, het toegankelijk maken van het kopen van een gebruikte auto. 

Jimmy, ik vond het hartstikke leuk dat je er was. Dankjewel, voor je komt naar de podcast studio in Ede. Volgende week uiteraard weer een nieuwe gast en een nieuwe podcast met dezelfde missie. Samen de online automotive beter maken! Dankjewel!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN Automotive BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retail oplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoop sites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2021? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en elektronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl"