Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Mar 23, 2017

Welkom bij weer een nieuwe #DCDW Podcast, mijn gast deze week is Frank Tanke, countrymanager bij Autorola. Franks motto is: ‘of we doen het met passie, of we doen het niet’. Bij Autorola overziet Frank de business-to-businessveilingen en is hij daarnaast onder andere verantwoordelijk voor de ANWB autokoopservice. Frank is zelf alleen actief op LinkedIn, niet op andere social media. Toch heeft hij wel een advies voor dealers over online presentatie. Klopt dat, Frank

Onderbuikgevoel

“Paul, dank je wel. Leuk om hier te mogen zijn. Meestal zijn het echte automensen die bij je aanschuiven, maar dat ben ik niet. Ik heb een passie voor het omgaan met mensen, en ben toevallig in automotive terechtgekomen. Die passie kan ik goed kwijt bij Autorola, want dat is een erg leuk bedrijf met heel verschillende klanten. De ene dag zit ik bij de ANWB aan tafel om over het verkopen van auto’s van particulieren te praten, de volgende dag schuif ik aan bij een grote bank en hebben we het over data. Wat data betreft, daar is voor dealers nog heel wat te winnen. Wat we zien is dat veel autobedrijven bijvoorbeeld inkopen met hun onderbuikgevoel. Om een voorbeeld te noemen: een Opel-dealer die een Golf inkoopt denkt al gauw dat het goed is, want een Golf is courant. Echter, de Volkswagen-dealer zou hem precies kunnen vertellen welke uitvoering snel weg is en welke een potentiële langstaander is. Met andere woorden: de Opel-dealer koopt vast de verkeerde in. Maak je gebruik van data, dat zou je dat niet gebeuren. Nu hebben veel dealers al wel allerlei systemen, bijvoorbeeld voor het online presenteren van auto’s, die een beetje data genereren, maar het overzicht en de écht relevante gegevens ontbreken vaak.”

Tussenstap

“De kunst is om de informatie die we hebben in onze branche op een klantvriendelijke manier, realtime, op een mobiel apparaat te kunnen presenteren. Want data is voor iedereen anders, een fleetowner die moet besluiten over het al dan niet laten doorlopen van enkele leaseauto’s heeft andere informatie nodig dan een particulier die dichtbij huis de juiste occasion zoekt. Wat deze twee voorbeelden wel gemeen hebben: ze willen niet eerst zes handelingen doen voor ze de juiste informatie gepresenteerd krijgen. Met die uitdaging ben ik binnen Autorola dagelijks bezig, zo zijn we op dit moment druk met het ontwikkelen van apps en andere mobiele toepassing. Hoewel… online zijn is nog niet alles, je moet, vind ik, wel goed weten wat je doet. Video bijvoorbeeld, dat is een hele vriendelijke manier om een product te verkopen. Dus daar moeten we in de branche zeker mee aan de slag en ik snap best dat een dealer dat niet in één keer onder de knie heeft, maar met een tussenstap moet het zeker lukken.”

Frank, heel hartelijk dank voor dit gesprek in de #DCDW Podcast. Jouw visie op data en internationaal zakendoen is iets waar dealers hun voordeel mee kunnen doen. Ik hoop je snel nog eens te spreken, en raad ondertussen de luisteraars aan om eens een kijkje te nemen op de site van Autorola als ze dat nog niet gedaan hebben.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuweautokopen.nl, Marktplaats, Autodata Nederland, Tevreden.nl,  UnameIT en Bovemij.

Nieuweautokopen.nl is het grootste en meest professionele online platform voor nieuwe auto’s van Nederland. Zowel de particuliere als de zakelijke autokoper kan er terecht voor een nieuwe auto van elk merk. Koop, lease of Private Lease, Nieuweautokopen.nl biedt het aan, inclusief aankoopondersteuning en merkgarantie.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Tevreden.nl: Als uw klanten meer zijn dan alleen een rapportcijfer
De doorlopende klanttevredenheidsonderzoeken van autobedrijf.tevreden.nl helpen u exact te bepalen waar eventuele verbeterpunten liggen voor uw dienstverlening. U krijgt real-time inzicht in klantervaringen en weet precies wat klanten van u vinden. Deze reviews kunt u delen op uw eigen website, autobedrijf.tevreden.nl, Opiness.nl en de grotere occasions portals als Marktplaats en Autotrack. Heel belangrijk voor de online vindbaarheid en promotie van uw bedrijf! Enthousiaste klanten zijn dé weg naar het succes! Meer info via autobedrijf.tevreden.nl.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Wij zijn Bovemij. Wij helpen bedrijven in de mobiliteitsbranche bij al hun verzekeringen, financieringen en rechtshulp. Onze missie: onze klanten nóg succesvoller laten ondernemen.
Als onderdeel van BOVAG bestaan wij vóór en dóór de mobiliteitsbranche. Anders dan andere partijen vinden wij het dan ook belangrijk om de branche sterk te houden. Bovemij. Samen vooruit!