Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Jun 8, 2021

Hey, welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vandaag gaan we naar het hoge noorden. Ergens tussen Zwolle en Denemarken is een bedrijf genaamd Mobilox gevestigd en dat heeft een heel mooi verhaal. Daarom zijn Hans Oosterhuis en Fré de Vries vandaag bij ons te gast om alles over Mobilox te vertellen en aan te geven hoe zij de online automotive beter maken. Hans en Fré, dankjewel voor jullie komst! Fré om met jou te beginnen, wie ben je, wat doe je en hoe ben je in de automotive begonnen eigenlijk? 

Voorstellen Fré de Vries

Ik ben eigenlijk per ongeluk in de automotive begonnen. Een jaar of 18 geleden ben ik met mijn broer Wietse begonnen met onderdelenzoeker. Ik deed wat met computers en hij met auto’s en van het ene kwam het ander. Zo begonnen wij dus met onderdelenzoeker waar de vraag en het aanbod van auto onderdelen bij elkaar kwam. Dat was eigenlijk in de begintijden van het internet. Dat werd al vrij snel een succes!

Voorstellen Hans Oosterhuis 

Ik ben Hans Oosterhuis, 39 jaar en eigenlijk wel expres in de automotive terechtgekomen. Dat wilde ik namelijk graag. Zo ben ik ooit begonnen bij een dealer in de verkoop en heb ik mijn weg gevonden in de autobranche. Op die manier heb ik mij met allerlei facetten beziggehouden en ben ik inmiddels alweer zo’n 4 jaar bij Mobilox actief. Het speelveld waar ik zo’n 4,5 jaar geleden in zat, vond ik namelijk al erg interessant en de kans om bij Mobilox aan de slag te gaan, was er ineens. Daar kwam alleen veel meer bij kijken dan enkel het werk van een accountmanager. Zo ook bijvoorbeeld het uitbreiden van het klantenbestand, het bouwen aan het merk en het letterlijk bouwen aan de winkel.

Verder naar jou Fré, hoe is het platform uiteindelijk bekend geworden?

Volgens mij zijn we rond september 2002 live gegaan en begonnen we eigenlijk met het adverteren in de fysieke Telegraaf. Binnen de kortste keren hadden we, boven onze verwachting, 40 klanten. Toen hebben we gezegd dat het tot 1 januari gratis was. Vanaf die datum hadden we ineens 40 betalende klanten. Dat is eigenlijk langzaam uitgegroeid tot wat het nu eigenlijk is maar dan in een andere vorm.

Mobilox

Mobil is denk ik wel duidelijk, het gaat over mobiliteit zoals auto’s. Maar de “O” en de “X” moet je zien als een hub en spoke, oftewel een naaf en spaken. Waarbij de naaf het centrale punt is van het grote geheel en de spaken toeleiden naar de dingen eromheen. Zo zien we Mobilox dus als spin in het web met allemaal aangesloten bedrijven, wat alles eigenlijk bij elkaar brengt. Dus de “O” is de hub en de “X” dat zijn de spaken. Daarnaast staat een Ox in het Engels natuurlijk ook voor een sterk dier. Dat zie je dan ook in ons logo door middel van de horens van een stier. 

Heren, dankjewel voor de komst naar onze studio in Ede. Volgende week hebben we uiteraard een nieuwe gast met dezelfde missie de online automotive beter maken. Tot volgende week! Dankjewel!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2021? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl"