Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Aug 17, 2017

 Welkom bij de #DCDW Podcast van deze week met als gast Anton Pluim, directeur van de stichting 100% Onderhouden. Anton was jarenlang manager van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven en is een van de mensen die er ooit voor heeft gezorgd dat Nieuweautokopen.nl BOVAG-lid werd en dat tot op de dag van vandaag nog steeds is. Anton streeft met 100% Onderhouden naar maximale transparantie voor de consument. Welkom Anton, wat kun je hier nog aan toevoegen?

Boekjes

“Leuk Paul dat we elkaar nu in een heel andere hoedanigheid weer treffen. Laat ik maar meteen beginnen met wat meer te vertellen over de stichting 100% Onderhouden, een nieuw kwaliteitslabel voor gebruikte auto’s waarvan de volledige onderhoudshistorie bekend is. We doen in onze branche eigenlijk te weinig met de onderhoudshistorie van gebruikte auto’s, terwijl dat voor de consument een belangrijke graadmeter is om de occasion op kwaliteit in te schatten. Dat begint al bij het bijhouden: onderhoudsboekjes zijn vaak slecht ingevuld, of zelfs helemaal niet, en er is geen universeel digitaal onderhoudssysteem waar alles in wordt bijgehouden, zoals dat met kilometerstanden wel gebeurt. Terwijl de klant van vandaag zoveel mogelijk transparantie wil. Vandaar dit kwaliteitslabel: aan de hand van duidelijke normen wordt door een expert vastgesteld of een auto volledig volgens fabrieksvoorschriften is onderhouden en als dat aantoonbaar zo is, krijgt de auto van de stichting een kwaliteitslabel waaraan de klant direct kan zien, ook online op de portals, dat er voor de betreffende occasion altijd goed gezorgd is.”

Blik

“Wat me opvalt is dat de online presentatie van veel autobedrijven erg geredeneerd is vanuit zichzelf. Op zich kan ik dat wel begrijpen, want het is natuurlijk lastig om iets waar je zelf dagelijks mee bezig bent, zoals je bedrijf en je website, te bekijken met een frisse blik van buiten. Toch zouden we dat meer moeten doen, en moeten we proberen om door de ogen van een consument te kijken als je je eigen bedrijf kritisch in ogenschouw neemt. Denk aan die transparantie en stel jezelf de vraag waar de consument naar op zoek is. Dat inzicht proberen we met het label 100% Onderhouden te ondersteunen. We maken daarbij veel gebruik van video, want mensen zijn steeds meer visueel ingesteld en zeker voor ‘ingewikkelde’ onderwerpen als onderhoud en techniek kun je dingen veel beter uitleggen als je er beeld bij gebruikt. Dus dat is ook meteen een tip die ik autobedrijven mee wil geven: gebruik video om zaken uit te leggen en deel het via social media, zoals Facebook. Een filmpje kijken doet men nu eenmaal sneller dan een stuk tekst lezen.”

Anton, dankjewel voor dit leuke gesprek. Goed initiatief, en ik ben heel benieuwd welke resultaten je weet te behalen met het nieuwe label. Daarom graag tot een volgende keer, dan kun je de luisteraars hopelijk vertellen over het succes van 100% Onderhouden.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuweautokopen.nlMarktplaatsAutodata Nederland,  Marble Digital Marketing SolutionsUnameIT en Bovemij.

Nieuweautokopen.nl is het grootste en meest professionele online platform voor nieuwe auto’s van Nederland. Zowel de particuliere als de zakelijke autokoper kan er terecht voor een nieuwe auto van elk merk. Koop, lease of Private Lease, Nieuweautokopen.nl biedt het aan, inclusief aankoopondersteuning en merkgarantie.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Wij zijn Bovemij. Wij helpen bedrijven in de mobiliteitsbranche bij al hun verzekeringen, financieringen en rechtshulp. Onze missie: onze klanten nóg succesvoller laten ondernemen.
Als onderdeel van BOVAG bestaan wij vóór en dóór de mobiliteitsbranche. Anders dan andere partijen vinden wij het dan ook belangrijk om de branche sterk te houden. Bovemij. Samen vooruit!

Marble Digital Marketing Solutions is hét online marketing bureau voor de autobranche. Wij bouwen data driven websites op een platform dat volledig is geoptimaliseerd voor gebruik binnen de autobranche. Door de verschillende koppelingen binnen het platform zijn wij in staat om een naadloze integratie van online naar offline te realiseren voor u en uw klanten. Een hogere conversie via uw eigen website? Voorzien van geavanceerde techniek en functionaliteiten? Altijd inzicht in uw online performance? Tegen een vaste fee per maand zonder hoge éénmalige investeringen? Dan bent u bij Marble Digital Marketing Solutions aan het juiste adres.