Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Nov 30, 2021

Hey, welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vandaag gaan we op de elektrische tour. We gaan naar bussen, campers en pick-ups kijken. Dit gaan we doen met Berend Jan Hoekman de directeur van XBUS in Nederland. Wat leuk dat je er bent. Voor de mensen die jou nog niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Voorstellen Berend Jan Hoekman

Mijn naam is Berend Jan en ik ben 48 jaar. Ik heb hiervoor bijna 17 jaar bij PON, daarna een kleine 3 jaar bij FIAT en recentelijk 3 jaar bij Hyundai gewerkt. Sinds maart ben ik met XBUS Nederland actief. Hier heb ik voornamelijk aan de dealer kant gewerkt. Toen ben ik ook geland in de business development hoek. Eigenlijk was er slechts één ding waarin ik nog een beetje onderontwikkeld was en dat was marketing. Dat heb ik in de afgelopen jaren zeker kunnen bijspijkeren. 

Passie in de automotive

Als ik het heb over de meest interessante banen die ik heb gehad dan moet ik een tweedeling maken. De meest leerzame vond ik dat ik anderhalf jaar verantwoordelijk was voor de supply chain binnen PON’s Automobielhandel. Daar moest ik volledig uit mijn comfort en leidinggeven aan logistieke en ICT personeel. Zo moest ik vooral leren vertrouwen op de competenties en kennis en kunde van mensen. Dat was zeer complex maar super leerzaam. De leukste baan vond ik de tijd die ik heb gehad bij PON, FIAT en Hyundai maar dan in de Network & Business Development. Met ondernemers aan de slag en van niets iets maken. Ik vind het namelijk super leuk om iets helemaal op te bouwen en dat is precies wat ik vandaag de dag aan het doen ben. 

XBUS

In principe positioneren ze zichzelf als een lego autootje. Dat autootje is eigenlijk al misplaatst om de simpele reden dat het een auto is die niet zoals de voertuigen is die we allemaal kennen. De auto wordt straks gewoon neergezet als een “driewielerige” vierwieler. Dat klinkt wat gek maar het is vergelijkbaar met wat een trike is of een quad. Het is een auto die met zijn lengte heel dicht tegen een normaal personenvoertuig aan zit maar dat is het uiteindelijk niet. De auto wordt daardoor dusdanig ontworpen en ontwikkeld dat het kan variëren van een camper tot een pick-up. Binnen een uur kun je tussen deze varianten switchen door hem simpelweg met twee personen om te bouwen. De auto kan tot 100 km/u en mag je met een normaal rijbewijs rijden. 

Berend Jan, dankjewel voor je komst. Volgende week uiteraard weer een nieuwe gast en een nieuwe podcast met dezelfde missie. Samen de online automotive beter maken! Dankjewel!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN Automotive BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2021? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl"