Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Feb 9, 2017

Welkom bij de #DCDW Podcast van deze week met als gast Rico van der Vies, productmanager bij RDC. Hij leeft volgens drie regels: doen wat je zegt, zeggen wat je denkt en behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden. Rico wil het vandaag met ons hebben over zijn heilige geloof dat mensen het verschil maken. Een man met een missie... Rico, welkom, ben ik iets vergeten?

Opknippen

"Dank je Paul, nee, helemaal niets! Laat ik maar beginnen met iets meer te vertellen over mijn werk bij RDC. Ik ben als productmanager verantwoordelijk voor de reactieve producten, dus de producten die dingen mogelijk maken voor autobedrijven zoals het occasionbeheersysteem OBS. Daarover gesproken, OBS is in de loop der jaren een echte managementtool geworden waar veel data uit te genereren is. Bijvoorbeeld het aantal leads op een advertentie van een auto. Kijk, het aantal stadagen weten is leuk, maar zegt dat wel echt iets over de populariteit van die occasion? Of over jouw aanbod? Ik denk het niet.

Pak je het aantal leads, dan levert dat interessantere informatie op. Zoom nog eens kritisch in op een advertentie waar weinig leads op komen, en check of de foto's goed zijn en de opties kloppen. En draai het eens om: als je gebeld wordt over een auto waar veel leads op zijn, weet je dat het niet om de prijs draait. Met dit soort data zouden autobedrijven meer moeten doen vind ik. In dat kader: ik heb er wel eens voor gepleit om als dealer je online voorraad auto's op te knippen en te verdelen over de verkopers. Die zijn dan verantwoordelijk voor het adverteren en worden beloond op basis van het aantal leads op zo'n auto. Ik denk dat je dan de kwaliteit van de advertenties enorm omhoog zult zien gaan."

Identiteit

"Wat me opvalt is dat nog veel te veel autobedrijven vooral bezig zijn met het zenden van informatie. Ze gaan niet de dialoog aan met hun klanten, maar vertellen vooral hun eigen verhaal. En vaak ontbreekt dan ook nog de essentie: waarom zou de klant juist bij hen een auto moeten kopen? Het past bij de manier waarop de klant op afstand wordt behandeld. Die wordt niet altijd serieus genomen, terwijl er direct een verkoper wordt vrijgemaakt wanneer een klant fysiek de showroom binnenstapt. Op dat gebied kunnen dealers echt nog een enorme slag maken. En dat doe je onder andere door je bedrijf ook als merk te presenteren. Stern, mijn vorige werkgever, doet dat heel goed vind ik. Doordat de Stern groep een echte multimerkendealer is, ontleen je aan één of een paar merken niet zo makkelijk je identiteit. Dat doet Stern dus wel aan hun eigen naam. Heel knap!

Rico, hartelijk dank voor je komst naar de #DCDW Podcast. We hebben een groot aantal onderwerpen besproken, zoals leads, de rol van de verkoper, de autokoper op afstand, social media... Onze luisteraars kunnen er zeer zeker weer het een en ander van oppikken. Nogmaals dank en ik spreek je snel weer.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuweautokopen.nl, Marktplaats, Autodata Nederland, Tevreden.nltaGGleautoUnameIT en Bovemij.

Nieuweautokopen.nl is het grootste en meest professionele online platform voor nieuwe auto’s van Nederland. Zowel de particuliere als de zakelijke autokoper kan er terecht voor een nieuwe auto van elk merk. Koop, lease of Private Lease, Nieuweautokopen.nl biedt het aan, inclusief aankoopondersteuning en merkgarantie.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

TaGGleAuto creëert video’s in seconden welke geautomatiseerd worden toegevoegd aan uw advertenties. De kracht van taGGleAuto ook ervaren? Vraag nu de gratis proefmaand aan op taGGleAuto.nl. Ruim 2000 autobedrijven gingen u voor!

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Tevreden.nl: Als uw klanten meer zijn dan alleen een rapportcijfer
De doorlopende klanttevredenheidsonderzoeken van autobedrijf.tevreden.nl helpen u exact te bepalen waar eventuele verbeterpunten liggen voor uw dienstverlening. U krijgt real-time inzicht in klantervaringen en weet precies wat klanten van u vinden. Deze reviews kunt u delen op uw eigen website, autobedrijf.tevreden.nl, Opiness.nl en de grotere occasions portals als Marktplaats en Autotrack. Heel belangrijk voor de online vindbaarheid en promotie van uw bedrijf! Enthousiaste klanten zijn dé weg naar het succes! Meer info via autobedrijf.tevreden.nl.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Wij zijn Bovemij. Wij helpen bedrijven in de mobiliteitsbranche bij al hun verzekeringen, financieringen en rechtshulp. Onze missie: onze klanten nóg succesvoller laten ondernemen.
Als onderdeel van BOVAG bestaan wij vóór en dóór de mobiliteitsbranche. Anders dan andere partijen vinden wij het dan ook belangrijk om de branche sterk te houden. Bovemij. Samen vooruit!