Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Apr 5, 2020

In deze aflevering is onze gast Maarten Slagter van Mivar Group. Maarten, wil jij onze luisteraars vertellen wie je bent, wat je doet en waar je vandaan komt?

Data
“Mijn automotive loopbaan is begonnen bij de Kabelkrant. Daar verkocht ik tekstadvertenties aan autobedrijven. Later heb ik achtereenvolgens gewerkt bij Autotrader, Autotrack, Autotelegraaf en A2SP. Tegenwoordig ben ik directeur van Cartalk International en Mivar Group. Cartalk levert allerhande voertuiginformatie. Dat varieert van onderdelen en accessoires tot de waarde van een auto. Wij combineren kentekeninformatie, voertuiginformatie en waarde-informatie op één plek aan elkaar. De data leveren we op maat met een webservice aan verschillende afnemers.”

Cloudoplossing
“Data kan je op verschillende manieren gebruiken. Daar moet je goed en creatief mee omgaan. Wij stemmen ons aanbod volledig af op de behoeften en de processen van onze klanten. Met onze data kunnen klanten hun processen en workflow optimaliseren. Dat kunnen dealers zijn, maar ook consultancybureaus en andere automotive ondernemingen. Sinds vorig jaar valt Mivar Group onder Cartalk International. Mivar heeft verschillende producten waarvan DMS-pakket Driver het bekendst is. Dit jaar lanceren we een nieuwe toekomstbestendige versie van Driver die in de cloud draait.”

Nieuwe positionering
“Naast Driver leveren we MiCheck waarmee bedrijven zonder papierstroom ROB-zaken kunnen afhandelen. TecRMI is onze technische informatiemodule. Met TecRMI kunnen autotechnici informatie opzoeken en meteen onderdelen bestellen. Zo sluiten de drie diensten bij elkaar aan en vullen ze elkaar aan. Voor een duidelijke positionering van onze producten kiezen we ervoor om Mivar te positioneren als data- en softwarehuis. Driver wordt straks door wederverkopers verkocht. Daarnaast willen we onze datahub veel breder inzetten. Daar gaan we ons de komende tijd mee bezig houden, te beginnen met de lancering van de cloudversie van Driver komend najaar.”

Maarten, dankjewel voor het gesprek en voor jouw komst naar onze studio. Volgende week weer een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie om de online automotive beter te maken.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?
Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?
UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?
Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Live Person Automotive?
#DCDW is de trotse reseller van Live Person Automotive geworden in de Benelux.  Velen zullen het zelf al wel hebben gemerkt: de traditionele online leads worden minder en online bezoekers zoeken op een andere manier contact. Bijvoorbeeld via Whatsapp, SMS, Facebook Messenger of Apple Business Chat.