Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Dec 15, 2017

Welkom bij de #DCDW Podcast van deze week met dit keer in de hoofdrol Wouter Koenderink. Wouter studeerde aan de IVA en startte zijn automotivecarrière in 1991 bij Ford Nederland. Inmiddels is hij eigenaar van Autosoft, een bedrijf dat voorraadsystemen, car configurators en websites bouwt. Voor Wouter is de verdere ontwikkeling van mobiele toepassingen in combinatie met visueel een uitdaging, plus het laten samensmelten van leads en online sales. Een hele mond vol, maar Wouter kan ons hier vast nog veel meer over vertellen.

Teletekst

“Reken maar Paul. Dank voor de uitnodiging, leuk hier te mogen zijn. Inderdaad ben ik via Ford Nederland bij een dealerbedrijf terechtgekomen waar ik destijds de automatisering heb opgezet. Van daaruit ontstond mijn interesse voor het toen net opkomende internet, en ik was ervan overtuigd dat de autobranche daar wat aan zou kunnen hebben. Ik knutselde een systeempje in elkaar. ‘Teletekst op de computer en dan met plaatjes’, zo omschreef ik internet aan mijn collega’s binnen de dealervereniging. Ze snapten er niets van maar deden wel mee!
De laatste tijd focus ik mij vooral op Autosoft. Voor onafhankelijke autobedrijven en multimerkdealers koppelen we websites en systemen van verschillende merken en portals aan elkaar, zodat het voor het bedrijf overzichtelijk en gemakkelijk blijft. Dat is vooral ons doel en ik denk ook een heel belangrijk iets voor het autobedrijf om in de gaten te houden: online systemen zijn behoorlijk complex geworden en kennen heel veel regels, dus als je zeker wilt zijn dat je overal goed scoort, dat je vindbaarheid maximaal is en dat bijvoorbeeld je auto’s ook automatisch op Facebook geadverteerd worden naast de portals en je eigen website, dan is het verstandig die dingen aan een automatiseerder over te laten. Je moet wel heel deskundig zijn wil je het allemaal zelf kunnen.”

Websitelekkage

“Hoewel ik het ook geprobeerd heb Paul, net als jij, twijfel ik eraan of we als branche moeten blijven proberen om online auto’s te verkopen. Kijk, de auto moet hoe dan ook toch fysiek opgehaald worden. Liever draai ik het om: consumenten die een auto zoeken, gaan bij de laatste drie auto’s van hun lijstje contact zoeken met de verkoper. Vaak digitaal. Dat zijn gloeiend hete leads waar je als verkoper zeer serieus mee om moet gaan. Dus je zult juist die leads uit je stroom aan informatieverzoeken moeten selecteren en converteren in een sale.
Je eigen website blijft een belangrijke bron voor het genereren van zulke leads. Elke website die wij opleveren is daarom vrij van lekkage. Daarmee bedoel ik dat sommige dealers de neiging hebben op hun website allemaal linkjes te plaatsen naar informatie of filmpjes die niet op hun eigen site staan. Klikt de bezoeker daarop, dan komt hij op een andere website uit en ben je hem kwijt. Dat moet je te allen tijde voorkomen, vandaar dus bij ons geen websitelekkage.

Maak als dealer of autobedrijf ook bewust tijd vrij voor het onderhouden van je internetpresentatie. Zet het vast in je agenda en maak elke maand een nieuwe pagina. Een nieuwtje, een blog, wat dan ook… Elke nieuwe pagina is een extra kans om online gevonden te worden. En besteed voldoende aandacht aan fotografie, want ook de juiste foto’s helpen je meer auto’s te verkopen.”
Heel hartelijk dank Wouter voor je komst naar de #DCDW Podcast. Ik hoop je zeker nog eens te spreken over je visie op online automotive en wens je heel veel succes met Autosoft.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuweautokopen.nlMarktplaatsAutodata Nederland,  Marble Digital Marketing SolutionsUnameIT en Bovemij.

Nieuweautokopen.nl is het grootste en meest professionele online platform voor nieuwe auto’s van Nederland. Zowel de particuliere als de zakelijke autokoper kan er terecht voor een nieuwe auto van elk merk. Koop, lease of Private Lease, Nieuweautokopen.nl biedt het aan, inclusief aankoopondersteuning en merkgarantie.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Wij zijn Bovemij. Wij helpen bedrijven in de mobiliteitsbranche bij al hun verzekeringen, financieringen en rechtshulp. Onze missie: onze klanten nóg succesvoller laten ondernemen.
Als onderdeel van BOVAG bestaan wij vóór en dóór de mobiliteitsbranche. Anders dan andere partijen vinden wij het dan ook belangrijk om de branche sterk te houden. Bovemij. Samen vooruit!

Marble Digital Marketing Solutions is hét online marketing bureau voor de autobranche. Wij bouwen data driven websites op een platform dat volledig is geoptimaliseerd voor gebruik binnen de autobranche. Door de verschillende koppelingen binnen het platform zijn wij in staat om een naadloze integratie van online naar offline te realiseren voor u en uw klanten. Een hogere conversie via uw eigen website? Voorzien van geavanceerde techniek en functionaliteiten? Altijd inzicht in uw online performance? Tegen een vaste fee per maand zonder hoge éénmalige investeringen? Dan bent u bij Marble Digital Marketing Solutions aan het juiste adres.