Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Dec 22, 2020

Welkom allemaal bij onze podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vandaag hebben we een jubileumuitzending, de 200e 201e podcast, en verwelkomen we een zeer speciale gast: gastvrijheidsspecialist Luc van Bussel. Luc, kan je onze luisteraars vertellen over jouw automotive tijd en waar je nu mee bezig bent?

Pionieren
“Zeker, dankjewel Paul. In 2000 maakte ik de bijzondere overstap van Center Parcs Europa, waar ik directeur Innovatie was, naar Profile Tyrecenter. Bij Profile ben ik begonnen aan een dertien jaar durende missie om te pionieren in automotive aftersales in de consumentenmarkt en de zakelijke markt. Dat wij als onafhankelijke keten voor leasemaatschappijen gingen werken, was toen baanbrekend. Het valt mij op dat de autobranche op het gebied van gastvrijheid nauwelijks verandert. Een auto kopen draait om voorpret. Het is een duur product waar de klant een magisch gevoel bij heeft. En toch gaat de branche vaak lomp met klanten om.” 

Verbinding
“Als de autobranche online achterblijft en op de traditionele locatie niet meer weet hoe het eigenlijk was, dan ontstaat er een nieuw vacuüm. Hoe ga je dan de warme verbinding maken met de automobilist, als je het niet online kunt, en ook in de showroom niet waarmaakt? Het draait om efficiënt online contact met de klant en verbinding als de klant naar het bedrijf komt. Gastvrijheid draait om thuisvoelen en een warme verbinding. En toch blijft de autobranche servicetechnisch overwegend een koude branche. Auto’s en onderhoud zijn duur. Maak er dan een servicefeest van, vind ik. Maar het blijft lastig om vakmensen mensenwerk te laten doen.”

Bouwen
“Tegenwoordig ben ik 50 procent eigenaar van Regardz Hospitality Group. We zijn eigenaar van een aantal locaties waar we alles in dienst stellen van gastvrijheid. Ook als klanten willen vergaderen of samen willen komen op een plek waar wij geen eigen locatie hebben, regelen we dat. Via ons platform Onemeeting.com werken we tegenwoordig samen met 2.000 bedrijven in Nederland en 360.000 partners wereldwijd. Online draait alles om bouwen, doorzetten en gastvrijheid. Wij boeken bijvoorbeeld ook bijeenkomsten bij concurrenten. Zo hoeven we klanten nooit ‘nee’ te verkopen. Dat is een businessmodel waar iedereen wat aan heeft.”

Luc, het was een eer om jou in de tweehonderdste aflevering te ontvangen. Luisteraars, volgende week een nieuwe aflevering met een nieuwe gast.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2020? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder.