Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Apr 27, 2020

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast om de online automotive beter te maken. Vandaag te gast Robert Molendijk van Eneco eMobility. Robert, fijn dat je hier te gast bent. Kun je onze luisteraars wat meer vertellen over jezelf en je werk bij Eneco eMobility?

Laadsnelheid
“Eneco eMobility is onderdeel van Eneco. We zijn op dit moment vooral druk met het plaatsen van laadpalen. In twee jaar zijn we van vijftien naar honderd medewerkers gegroeid. Rondom elektrisch rijden zien wij drie randvoorwaarden. Naast bijtelling zijn de infrastructuur en het product, de auto zelf, belangrijk. Hoe de gebruiker een elektrische auto ervaart, hangt voor een groot deel af van de laadsnelheid. Maar dezelfde elektrische auto laadt niet in elk land even snel. Dat is afhankelijk van de laadtechniek van de auto, de laadpaal en de elektrische installatie thuis.”

Noodzakelijk kwaad
“Een verkoper die een elektrische auto verkoopt, heeft meestal geen zicht op de laadinstallatie bij de klant thuis. Als de thuisaansluiting traag laadt, en de klant heeft de auto al gekocht, kunnen lastige situaties ontstaan. Goed advies over de aansluiting is dus ook belangrijk. Voor een zwaardere aansluiting thuis, bijvoorbeeld drie keer 35A, betaal je meer vastrecht. Dat kan oplopen tot 60 euro in de maand. Mensen zien de aanschaf van een laadpaal vaak als een noodzakelijk kwaad. In Nederland verwachten zakelijke rijders bijvoorbeeld dat de baas het thuisladen betaalt. De laadpaal heeft een simkaart nodig om met een backoffice te communiceren voor de facturatie. In Nederland vraagt 95% van de klanten naar zo’n slimme paal.”

Customer journey
“Wij ondersteunen verkopers van automerken zodat zij klanten goed kunnen adviseren. Wij kunnen ook een deel van de customer journey van het autobedrijf overnemen. Dankzij de opkomst van vehicle-to-grid technologie wordt de elektrische auto straks onderdeel van het elektriciteitsnet. Ook de laadpaalmarkt verandert. Op dit moment is de vraag hardwaregedreven. In de toekomst ontstaan nieuwe abonnementsvormen en worden laadpalen in toenemende mate een service. Nederland heeft nu al een goede elektrische infrastructuur. In Rotterdam staan bijna even veel laadpalen als in heel Spanje. Dat maakt het voor autofabrikanten ideaal om hier veel elektrische en hybride auto’s af te zetten.”

Robert, dankjewel voor jouw komst naar de studio. Volgende week weer een podcast met onze missie om de online automotive beter te maken. Dankjewel voor het luisteren!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?
Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?
UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?
Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Live Person Automotive?
#DCDW is de trotse reseller van Live Person Automotive geworden in de Benelux.  Velen zullen het zelf al wel hebben gemerkt: de traditionele online leads worden minder en online bezoekers zoeken op een andere manier contact. Bijvoorbeeld via Whatsapp, SMS, Facebook Messenger of Apple Business Chat.