Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Apr 26, 2022

Welkom bij de podcast P&R met Paul de Vries en Rolf Westgeest. In deze podcast kijken we als automotive e-commerce experts samen met een speciale gast naar verleden, heden en toekomst van de automotive. Vandaag is onze gast Loek Kramer van KPMG. Hij vertelt over het KPMG-rapport Global Automotive 2021.

Nieuwe toetreders
“Voor het Global Automotive-rapport 2021 hebben we 1.100 mensen in 31 landen geïnterviewd afkomstig uit lease, import, retail, fabrikanten, verzekeraars en branche-organisaties. Autofabrikanten met een lange historie krijgen op dit moment te maken met nieuwe bedrijven die miljardeninvesteringen ophalen. Dat roept verschillende vragen op. Stappen techreuzen in de markt en wie zijn dat? Worden ze fabrikant of schakel in de retailketen? Klanten hebben daar ook invloed op. Die bepalen zelf waar en hoe ze een auto kopen. Autoproductie wordt steeds meer assemblage door de omslag naar EV’s. Autofabrikanten moeten in de kosten snijden om winstgevend te blijven. Bijvoorbeeld met een andere invulling van het retailnetwerk.”

Regie houden
“Fabrikanten zoeken nieuwe manieren om marge naar zichzelf toe te trekken met directe verkoop, online verkoop en rechtstreekse fleetsales via eigen leasemaatschappijen. Met apps zitten autofabrikanten dichter op de klant en kunnen ze rechtstreeks diensten en producten verkopen. Als kleinere of lokale speler kan je lastiger concurreren op prijs en lastiger investeren in een eigen online retailplatform. De combinatie van online experience en een product zien, voelen en goed advies krijgen, blijft echter belangrijk. Ik verwacht dat autofabrikanten vasthouden aan hun eigen verkoopkanalen. Ze willen de regie houden over voertuigen en klanten.”

Positie in de markt
“Automotive retailbedrijven gaan verschillend om met de toekomst. Omdat het rendement onder druk staat, moet je als ondernemer nadenken hoe je de kostprijs kan verlagen om de winstgevend te vergroten. Je moet ook nadenken over jouw positie in de markt. Zeker als je veel nieuwe auto’s verkoopt. In Nederland rijden acht miljoen auto’s rond. Met onderhoud, reparatie en occasionverkoop is nog steeds brood te verdienen. Het allerbelangrijkste blijft de klant. Die moet je dichtbij houden en zorgen dat hij terugkomt. De komende vijf jaar zal er minder veranderen dan we nu denken. De periode daarna wel: het aantal showrooms neemt af en werkplaatsen worden groter en efficiënter.”

Loek, dankjewel voor je komst naar de studio, en luisteraars, tot de volgende P&R podcast op de laatste dinsdag van de maand. 

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van: online retail oplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoop sites.