Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Nov 24, 2022

Welkom allemaal bij de nieuwe aflevering van de P+R podcast. Onze gast vandaag is Jelle van Doorn van DAS Import. DAS Import importeert jonge Duitse occasions voor Nederlandse klanten. Jelle, hoe kijk jij naar de ontwikkelingen rondom online autoverkoop?

Aandacht
“DAS Import importeert Duitse auto’s voor Nederlandse klanten. Er staan geen auto’s bij ons in de showroom. We hebben geen 200.000 auto’s op ons parkeerterrein staan, zoals een klant op basis van onze website dacht. 95 procent van de auto’s verkopen we zonder dat klanten de auto eerst hebben gezien. Wij verzorgen het volledige importtraject, van het eerste contact met de Duitse merkdealer tot de aflevering van de auto aan de Nederlandse koper. Het startpunt is een online offerte-aanvraag door de klant. Het gaat altijd om een specifieke auto die de klant heeft uitgezocht. Daarna bellen we de klant altijd op. Tijdens het eerste gesprek leggen we uit wat we doen en hoe we hoe het proces werkt.”

Belmomenten
“We besteden veel aandacht aan de klant en aan service en de communicatie rondom het koopproces. Een auto blijft een grote aankoop. Wij nemen contact op met de Duitse aanbieder. Wij regelen het papierwerk, het transport en de bpm-afwikkeling. In de meeste situaties betaalt de Nederlandse klant de auto rechtstreeks aan het Duitse autobedrijf. Tijdens het proces houden we klanten regelmatig op de hoogte met e-mails en belmomenten. De gemiddelde orderwaarde is 43.000 euro. We werken met 27 medewerkers. In 2021 verkochten we meer dan 3.000 auto’s. De nadruk ligt op de leeftijd van een paar maanden oud tot drie jaar oud.”

Conversie
“We werken met ervaren importadviseurs. Dat is een vereiste om klanten goed en serieus te bedienen en om extra producten en diensten rondom de auto te verkopen. De meeste online aanvragen komen ’s avonds en in het weekend binnen. De gemiddelde conversiegraad is 16 procent. Hoewel we een online bedrijf zijn, komen de meeste klanten uit regio’s rondom onze vestiging. Daarom overwegen we om nieuwe vestigingen in andere regio’s te openen. Klanten blijven online zoeken naar auto’s. Ik verwacht dat de rest van het aankoopproces in de toekomst ook steeds verder richting online verplaatst.”


Jelle, dankjewel voor jouw bijdrage aan de P+R podcast. Luisteraars bedankt voor het luisteren en tot de volgende keer.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van: online retail oplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoop sites.