Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Dec 20, 2022

Welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie de online automotive beter maken. Vandaag gaan we het hebben over de online autoverhuur met Wouter van Veel, partner bij Oscar. Wouter, wat leuk dat je er bent. Vindt het ook leuk om hier te zijn Paul, dankjewel.

 

Wie is Wouter

Wouter van Veen, partner inderdaad van Oscar Autoverhuur. Paul en ik kennen me kaar uit de automotive wereld 15 jaar geleden denk ik. Ik ben werkzaam geweest bij verschillende dealerbedrijven. Daarna een eigen autobedrijf geopend in de regio Barneveld. En daarna ingestapt naar Oscar Autoverhuur. Ik wil altijd mijn creativiteit kwijt, en dat kan ik hier absoluut. 

Obstakels herkend

Dat hangt aan twee kanten. Onze business heeft twee klanten, de ene is het autobedrijf, de andere is de huurder. En eigenlijk hebben ze allebei een probleem in mijn ogen. De dealer is op het gebied van Leasing en verhuur puur aangewezen om de levering van de auto’s en zou daar eigenlijk nooit kunnen deelnemen om daar geld in te verdienen, behalve aan de transactie. En als we kijken naar de grote partijen zoals Europe cars, die controleren de markt met hun labels. Wij zorgen dat de autobedrijven daarin kunnen deelnemen en klanten kunnen binnenhalen op deze manier. En als ik mag doortrekken naar de huurder zelf, die staat gigantisch lang te wachten bij de bali’s met heel veel papierwerk, echt heel oude manier van werken. De administratie moet nog steeds gebeuren en daarbij is het nog helemaal niet transparant, bijvoorbeeld wat kost me huur auto nou eigenlijk, dan komt bijkijken verzekering hier en verzekering daar, je vakantie begint op die manier niet zoals jij het wilt. Wij zorgen dat de huurder zich voor perfect kan voorbereiden. Een hele transparante manier van pricing. En indien een auto die gereserveerd wordt niet meer beschikbaar is dat die dan ook duidelijk doorgecommuniceerd wordt. De eerste garantie is dat je dus van huis uit je huur betaald. Vervolgens hebben wij een verificatie gebouwd samen met Rabobank waarbij je thuis gaat verifiëren. En ten derde leveren wij geen huurders aan die contante betalingen aan bali’s doen.

 

Buitenland met huurauto?

De huurders dienen dat vooraf aan te geven dat zij naar buitenland toe gaan, dan is er een kleine toeslag van toepassing. Voor de verzekering en ook voor bepaalde zaken is het voor de verhuurder duurder. Wij monitoren dat aan de hand van trekkers dat de auto naar buitenland toe gaat. De wijze van betaling, als dit nu via betaling gaat of uit het borg gehaald moet, worden bepaald de huurder zelf. Borgstelling is voor extra kilometers, buitenlands gebruik, kleine schade, een lege tank, te laat terug brengen.

 

Onderscheidende USP 

Het grote verschil tussen de andere dealers en Oscar autoverhuur is dat de dealer bij ons volledige vrijheid heeft bij het inzetten van de voertuigen en daarbij zijn eigen voertuig met zijn eigen geld. Het leasen van auto’s zoals Autohopper het doet, heb je heel veel vaste lasten elke maand, ook als de voertuigen stilstaan. Wij hebben een heel sterke eigen marketing team, zij zorgen dat we bij Google goed vertegenwoordigd zijn en zorgen dat we op de Ads bovenaan staan, maar ook met SEO-resultaten zorgen dat we binnen enkele weken bovenaan komen te staan. Dat zijn zaken die ik bij onze concurrenten nog niet gezien heb.

 

Slot

De dealers, autobedrijven, autoverhuurders, degene die meer willen weten kunnen heel makkelijk in contact komen met mij via Linkedin, namelijk Wouter van Veen. Je kunt ook de klantenservice van Oscar bellen en vragen naar mij. Dankjewel, volgend week een nieuwe gast met dezelfde missie samen de online automotive beter maken. Graag gedaan.

 

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN Automotive BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van: online retail oplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoop sites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2022? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl"