Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Aug 23, 2022

Welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie de online automotive beter maken. Vandaag gaan we dat in het Engels doen met Wilhelm Ruppert van Automedia GmbH. Wilhelm, wil je jezelf voorstellen aan onze luisteraars?

Minder voorop
“Ik ben oprichter en eigenaar van Automedia. Sinds 1997 ondersteunen we automotive bedrijven bij het vermarkten, adverteren en presenteren van voorraadauto’s. In de beginjaren deden we dat grotendeels op papier, tegenwoordig doen we dat digitaal en online. We waren een van de eerste partners van Autoscout24.de en Mobile.de voor het doorsturen van voorraadfeeds. In digitaal opzicht loopt de Duitse autobranche minder ver vooruit dan de Nederland autobranche, terwijl Duitse klanten wel op grote schaal omschakelen naar digitale diensten en communicatie. Wij helpen autobedrijven om de digitale transitie te versnellen.”

Verrijking
“Automatische dataverrijking is een van onze sterke punten. Met ons zelf ontwikkelde datamodel hebben we van elke auto op chassisnummerniveau duizend datapunten in kaart gebracht. We gebruiken de datapunten om advertenties volautomatisch te verrijken met kwalitatieve en actuele fabrieksopties. Elektrische auto’s brengen op datagebied nieuwe uitdagingen met zich mee. Bijvoorbeeld als het gaat om de accucapaciteit, laadaansluitingen, laadmogelijkheden en laadsnelheden. Ondanks de toenemende digitalisering in de automotive blijft de fysieke kant van het aankoopproces voor veel klanten waardevol. Denk aan de proefrit en de aflevering van de auto. Het gaat om een goede mix van digitaal en fysiek.”

Facebook en Google
“Autobedrijven die op Facebook willen adverteren, helpen we met aantrekkelijke inventory feeds met verrijkte data. Facebook heeft hoogwaardige data van consumenten. Daarmee kunnen ze voorraadauto’s matchen met de juiste klanten. Wij zien dat autobedrijven snellere en betere leads krijgt als klanten doorklikken naar de vdp-pagina van het autobedrijf. In de Verenigde Staten is Google zeer succesvol met Google Automotive. Dat werkt hetzelfde als Google Shopping. Klanten klikken op een advertentie en komen rechtstreeks terecht op de vdp-pagina van het autobedrijf. Dat is ook interessant voor autobedrijven in Europa.”

Wilhelm, dankjewel voor jouw bezoek aan onze studio in Ede. Luisteraars bedankt voor het luisteren. Volgende week is er een nieuwe podcast met een nieuwe gast.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN Automotive BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retail oplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoop sites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2022? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl"