Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Dec 6, 2022

Welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie de online automotive beter maken. Vandaag gaan we het doen met Wilbert Philippo, Oprichter van InfoTrade Automotive marketing, LeaseTrader en LeaseVergelijker. We gaan het hebben over privé leasen, over Duitsland, over overname, over Google Analytics 4 oftewel, we gaan het over heel veel dingen hebben. Wilbert, van harte profici met je overname van een paar maanden geleden met de nieuwe lease versie.

 

Wie is Wilbert Philippo?

Ik ben 22 jaar geleden begonnen met Lease Trader, marktplaats voor auto lease contracten. Het was de periode toen we net de internetbubbel achter de rug hadden. Niemand wilde investeren in internet. Ik wilde er toch mee aan de slag want ik vond het toch belangrijk om in de zoekmachines gevonden te worden. En toen was ik een van de allereerste die begonnen was in Nederland met Google AdWords. 16 september 2001 ging mijn eerste campagne online. Voor het begin ging het heel goed. Voor heel weinig geld kon je al heel gericht mensen targeten. Ik moest er op den duur ook een nieuwe website hebben om de SEO te kunnen verbeteren. Dat geld had ik niet zodanig. Maar het viel heel wat mensen op dat Google Ads prima werkt, dus op een gegeven moment deed ik Google AdWords voor mensen. Toen begon ik met een Online Marketing Bureau als apart bedrijf. Naderhand ben ik in 2008 ik Suriname begonnen. Daar was ik als InfoTrade. Beide zaken gingen goed. In 2015 ben ik naast Leasetrader, met LeaseVergelijker gestart. Het verschil is: een leasetrader is voor zakelijk en gebruik, en leasevergelijker voor nieuw en private lease.

 

LeasingMarkt, de Duitse leasetrader

LeasingMarkt is enorm gegroeid sinds de laatste 3-4 jaar. Dan hebben we het over 60% groei zonder extern kapitaal, het personeelsbestand is verdrievoudigd. Nederland is een zeer interessant land voor ze. Zij zijn via Auto’s kopen Nederland meer te weten gekomen over ons en dat we marktleider zijn. Na diverse gesprekken kwam de samenwerking tot stand. De overname op papier zetten duurde – zoals verwacht bij een corporate bedrijf – heel lang, dan hebben we het over acht maanden. Er waren hier en daar enkele bijzonderheden die los van het financiële stukje, heel wat tijd en energie vergden. Leasetrader en LeadVergelijker worden nu  dus samengevoegd tot het platform LeaseVergelijker. Acht man is al sedert mei van het jaar full time bezig om het platform te bouwen. Zodra de site live is,  zal het heel snel groeien. De kern wordt wel van Duitsland gebruikt, maar in Nederland heb je op leasegebied heel veel afwijkingen met bijtelling en al dat soort dingen. Dus de kern wordt van de Duitse systeem gebruikt en de frontend wordt aangepast voor Nederland. Op zich lukt het aardig, ik moet om de 2 maanden naar Duitsland. Eerder was het naar Suriname, nu is het Duitsland, maar het gaat goed.

 

Netwerken

Meedoen met NADA eind januari zal dit keer niet lukken vanwege drukte. Netwerken vind ik een hele leuke inspiratie. En ik heb er eerder een paar keren mee gedaan.  Daaruit heb ik ook geleerd dat wij in Nederland goed voorop lopen online, op het social kanalen etc. Alhoewel je in Amerika heel wat automatisering in 1 systeem kunt doen waardoor je data ook veel beter kunt beheren. Dat gebeurt hier in Nederlands op een langere manier. We moeten naar first party data, dus we kunnen niet meer werken met cookies van Facebook of van Google. Dus we moeten met ons eigen klantdata onze marketing gaan doen. In America zie je dat wel dat ze alles een bureau en clubs aan de voorkanten en de achterkanten, de CRM, het leadmanagement etc. alles in 1 systeem hebben. Hier moeten we dat alles nog oppakken. Blijft wel inspirerend te weten dat het zo in America gaat.

 

Google My Business

Google My business begon een jaar of acht geleden als een drama product, die later weer wat aandacht kreeg, dan was het weer een heel goed product geworden. De vraag bij Google lag wel altijd over hoe we het kunnen monitoren en wat is de toegevoegde waarde ervan voor Google zelf, omdat alle informatie die daarin staat toch wel in de systemen zit. Hetzij via de website, hetzij via analytics, hetzij via Google Ads. GMB is dus een heel mooi product voor ons voor mij voor de gebruiker, maar wat heeft Google eraan? Dat antwoord heb ik nog niet helder. Voor de gebruiker is het super, je hebt ook een GMB op Apple. Je bedrijf daar laten zien op de juiste manier met de juiste informatie is ook gewoon van belang. Men zoekt niet meer op het adres, maar op de naam van de organisatie en met het juiste adres leidt je ze naar de juiste plek.

 

Google Analytics 4

Google analytics was eerst van Urchin, toen kochten ze het in denk ik 2004. Je kan er redelijker wijze alles vinden wat je moet vinden. Alhoewel zijn wij ondernemers, de professionele markt, bureaus als ons er allemaal mee eens dat het product eigenlijk qua gebruiksvriendelijkheid nog niet in orde is. Wat ik wel moet zeggen aan de luisteraars: “als er een ding is dat je mee zou moeten nemen van deze podcast is dat je met Google analytics 4 aan de slag moet gaan nu, en niet wachten tot ze overgaan”. We weten allemaal, tenminste iedereen die het een beetje gebruikt, wanneer je Google Analytics komt krijg je de melding dat het vanaf juni volgend jaar wordt gediscontinueerd dus Universal Analytics zoals we het kennen. Google analytics is versneld gebouwd, eerst moet het zeg maar met minder mensen functioneren binnen de regels, maar dat betekent dat je in elk geval nu mee aan de slag moet gaan. En als Universal Analytics gediscontinueerd wordt in juni volgend jaar dan heb je geen story meer. En het is heel eenvoudig om Google Analytics 4 naast je bestaande Google Analytics te installeren, dan ga je in elk geval data verzamelen en zodra je geforceerd wordt afgeschaald van Universal Analytics dan heb je in elk geval storische data. Google Analytics 4 gaat veel meer op een engagement en veel minder op KPI. Het gaat veel meer op wat doet de bezoeker op X, Y of Z. Dat is wat wij zien hoe het werkt, maar dat is niet helemaal de behoefte van de gebruiker. De artificial intelligents van Google kan deze data wel gebruiken om predictive te gaan worden om te kunnen gaan voorspellen. Wij als gebruikers en bureaus kunnen daarbij toch wel KPI’s gaan formuleren en doelen maken, op een andere wijze opbouwen.

 

Slot

Resumerend, als dealers, autobedrijven, leasemaatschappijen in contact willen komen in verband met LeaseVergelijking, in verband met Google analytics 4, hoe komen ze dan het beste met jou in contact?  LinkedIn is gewoon top wat voor mij betreft, gewoon Wilbert Philippo. Mensen die gewoon wel een vraag hebben of die gewoon informatie willen hebben, ik ben altijd bereid om kennis te delen, dus iedereen die iets wilt weten of iets vindt, laat maar weten. Dankjewel, uiteraard hebben wij volgend week een nieuwe gast met dezelfde missie samen de online automotive beter maken. Graag gedaan.

 

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN Automotive BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retail oplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoop sites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2022? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl"