Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Oct 6, 2019

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast om de online automotive beter te maken. Vandaag te gast Vishal Durgaram, de voorzitter van Vakgarage. Vishal, ontzettend leuk dat je hier bent. Zou je jezelf willen vertellen wie je bent, wat je doet en waar je voor staat?

Zichtbaar
“Sinds februari 2017 ben ik voorzitter van Stichting Vakgarage, maar ik zit al zeven jaar bij de club. Ik ben begonnen als accountmanager b2b, heb de marketing gedaan en ben nu voorzitter. Vakgarage is een Nederlandse club. We zijn een marketinggericht concept, dus moeten we zichtbaar zijn, zowel binnen als buiten. Dat doen we met elkaar als team. Onze klanten zijn particulieren, leasemaatschappijen, fleetowners en nieuwe franchisenemers. Die bedienen we met ons netwerk van op dit moment 312 Vakgarages. Ons doel is dat iedere Nederlander met een auto binnen een aanrijtijd van tien tot vijftien minuten een Vakgarage kan bereiken. We zien nog ruimte om te groeien.”

App naar voice
“Voor ons is digitalisering nummer één. Op het moment dat je voice, zoals Google Assistant of Siri, gaat inzetten voor marketing, moet je funnel helemaal kloppen. We zijn bezig met de lancering van een nieuwe aftersales offertemodule voor alle Vakgarage-websites. We hebben ook een nieuwe geïntegreerde banden- en velgenwebshop. Als dat is getest, koppelen we het aan de Vakgarage-app en daarna aan voice. Voor nu werken we in de werkplaatsplanner met een fixed price door het hele land. Met variabele prijzen gaat je ranking in zoekmachines omlaag. Consumenten zoeken eerst op prijs, dan pas op plaats en beschikbaarheid.”

Committeren
“Voor het aantrekken van nieuwe leden hebben wij geen uitgesproken voorkeur voor een bepaald type bedrijf. Het gaat om het willen committeren aan een keten. Je moet als ondernemer in alle facetten mee willen. Ex-merkdealers moeten wennen dat ze ook aan andere merken auto’s moeten werken. Universele bedrijven moeten wennen aan één onderdelenleverancier en jezelf laten ontzorgen. Als je dat dertig jaar zelf hebt gedaan, heeft dat tijd nodig. Naar de toekomst toe zijn we over tien jaar geen keten van garagebedrijven meer. Dan zijn we bedrijven die mobiliteit verzorgen. Dat is waar wij als Vakgarage naartoe willen en wat wij voor onze leden willen faciliteren.”

Vishal, dankjewel voor ons gesprek en voor je commitment. Volgende week weer een nieuwe podcast om de online automotive beter te maken.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

MarktplaatsActivleaseUCCCalldrip en UnameIT

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

ActivLease is expert in elektrisch leasen. Wij werken samen met de beste leasemaatschappijen, banken en dealers om maatwerkoplossingen te bieden aan de mkb’er en zzp’er. Mobiliteit met scherpe leaseprijzen, hoge inkoopkortingen en een grote voorraad leaseauto’s die snel leverbaar zijn.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Calldrip is een rapid respons tool die de verkoper in staat stelt om direct, snel en effectief met je klanten in contact te komen! Vele importeurs zoals Hyundai, Opel en Toyota gebruiken Calldrip al succesvol.

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!