Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Jan 10, 2020

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast om de online automotive beter te maken. Vandaag voor de eerste keer in de podcast een DMS-leverancier. Rick Kruidenier is partner en OEM-manager Benelux bij CDK Global. Rick, leuk dat je hier bent. Wil je wat meer vertellen over jezelf en jouw bedrijf?

Stabiliteit
“CDK Global is DMS-leverancier. Met onze software zorgen wij ervoor dat autobedrijven hun transacties boekhoudkundig, wettelijk en fiscaal op een goede manier kunnen inrichten. De wereld wordt steeds digitaler. Als internationale leverancier gaan we daarin mee, bijvoorbeeld met cloudoplossingen, maar altijd vanuit de gedachte dat de software stabiel moet zijn. Een DMS-pakket is cruciaal voor de bedrijfsprocessen. Daarmee wil niemand onnodige risico’s nemen. In Noord-Amerika en Canada is het heel normaal dat dealers aparte systemen gebruiken voor CRM, sales, aftersales en DMS. In Nederland en Europa is dat bijna ondenkbaar. Daarom ontwikkelen we voor de Europese markt eigen producten.”

Techpartners
“Op het gebied van koppelingen is er de laatste tijd veel veranderd. Tien, vijftien jaar geleden wilden wij en onze dealers zoveel mogelijk functionaliteit hebben binnen het DMS. Wij zijn zelf modules gaan bouwen voor CRM, vervangend vervoer, planning, enzovoorts. Dat heeft een tijd lang heel goed gewerkt en veel klanten zijn er blij mee. Ons specialisme zit in het DMS-pakket en koppelingen met fabrikanten. Andere bedrijven ontwikkelen mooie en goede oplossingen voor specifieke retailprocessen. Daarom stellen we ons platform steeds meer open voor derde partijen. We werken alleen samen met gecertificeerde partners. Zodat onze klanten zeker weten dat externe modules aan onze eisen voldoen en goed werken.”

Nieuwe connecties
“Het open platform gaan we dit jaar verder uitbreiden met nieuwe connecties. Er zijn veel nieuwe API’s, onder meer voor klanten, auto’s, onderdelen en werkorders, en daar komen er in 2020 nog veel meer bij. Uiteindelijk geloven wij in de klant. Dealers maken hun eigen keuzes. We zien dat dealers vaker kiezen voor een cloud oplossing. 99 procent van de Nederlandse dealers doet de boekhouding in het DMS. Wat wij de komende tijd ook gaan doen, is het verder verbeteren van electronic document management, elektronisch factureren, en het maken van nieuwe koppelingen naar overkoepelende andere boekhoudpakketten.”

Rick, dankjewel voor jouw komst naar onze studio en voor dit gesprek. Volgende week weer een nieuwe aflevering van onze podcast om de online automotive beter te maken.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?
Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?
UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?
Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Live Person Automotive?
#DCDW is de trotse reseller van Live Person Automotive geworden in de Benelux.  Velen zullen het zelf al wel hebben gemerkt: de traditionele online leads worden minder en online bezoekers zoeken op een andere manier contact. Bijvoorbeeld via Whatsapp, SMS, Facebook Messenger of Apple Business Chat.