Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Jan 10, 2023

Welkom allemaal bij onze podcast met de missie de online automotive beter maken. Vandaag hebben we het over deel 2 van de bonuspodcast met Troy Spring CEO en oprichter van dealerworld VS. In deze aflevering begint Troy met wat statistieken als leidraad en vervolgens legt hij uit hoe leads effectiever binnen gehaald kunnen worden.

 

Statistieken over websites

Troy deelt de statistieken met ons, waarbij hij aangeeft dat er bijna 17.000 autohandels zijn de nieuwe auto's verkopen en meer dan 30.000 autohandels zijn die tweedehandse auto’s verkopen. En elk van deze 47.000 autodealers hun eigen website hebben. Het feit dat er zoveel concurrenten zijn met een website hield al deze duizenden autodealers niet tegen om een eigen website te hebben, omdat zij zeker waren dat de websites verschillen. Deze dealers hadden een website soms zonder rekening te houden met het doel van de website, leads die binnen gehaald moeten worden, de conversies die gegenereerd moeten worden en noem maar op. Met dit concept wilt Troy diverse assets toelichten die een rol spelen bij het binnen halen van een lead.

 

“The gap”
Het is Troy opgevallen dat je door een X aantal websites bezoekers nog steeds niet kan peilen als de uiteindelijke doelstellingen bereikt zijn. Dan heeft hij het over- je kunt 10.000 websitebezoekers hebben, maar hoe weet je precies als de 20 proefritjes wel of niet mensen zijn die jou website hebben bezocht? Het kan voorkomen dat je duizenden website bezoekers heb, maar moet schrikken van het feit dat maar X aantal auto’s verkocht zijn per maand. Het viel Troy op dat dit een gap is die hij zelf moest ontdekken. Een gap waarbij echt weten van waar je leads daadwerkelijk komen een mystery blijft. En hij realiseerde dat het ook zijn schuld was dat deze gap is ontstaan. Stel je hebt een website of laat een website bouwen, wie precies moet natrekken van waar je lead afkomstig is? Er is in feite niemand die je de schuld kan geven waarom de website de verkoopcijfers niet omhoog brengt. Het werk is gedaan, er is een platform waar de cijfers voor websitebezoekers hoog kunnen zijn, kosten per klik kunnen prima gaan, maar daar ontstaat de gap dan ook, niemand is hier verantwoordelijk voor de lead uiteindelijk. Een X aantal website bezoekers hebben garandeert niet dat zelfs 10% van de bezoekers een auto komt kopen. Wie is er eigenlijk verantwoordelijk voor?

 

Vroeger en nu

Om uit te zoeken naar hoe de gap precies is ontstaan gaan we even terug in de tijd. Tijd waar er geen internet was en waar men uit huis ging om naar autodealers te zoeken om een auto te kopen. Het was toen simpel, 32 mensen kwamen binnen, 9 hebben gekocht, we staan op een closing ratio van 30%, simpel. We hebben deze mensen gezien, leren kennen, we weten wie de mensen zijn die een auto nodig hebben.

Nu gaan duizenden mensen op hun gemak gewoon scrollen op de website, hebben ze een auto nodig dan klikken ze op een paar en dat is alles wat wij weten over deze mensen. Zijn echte mensen met gezinnen, maar alles wat wij zien als auto dealers zijn de kliks, wij herkennen deze mensen door een klik en dat is alles wat wij over ze weten. Stel er technisch iets mis gaat, de website niet geoptimaliseerd is mis je de kik (de potentiële klant) ook nog. Het is dus het beste om iemand de verantwoordelijkheid te geven om optimaal voor de optimalisaties te zorgen.

De website mag ze modernste opties hebben, leuke klik knopjes, maar in deze drukke leven waarin wij wonen zijn we heel gauw afgeleid door simpele dingen die voorbij gaan, maar soms vergeten we gewoon aandacht te besteden aan de basis. In dit geval communiceren met de klant, de klant aantrekken, de klant vertellen hoe zaken doen met ons een voordeel is voor ze.

Troy geeft aan dat elke marketing uiting als doel moet hebben een conversatie te kunnen starten bij de doelgroep. Het moet inspirerend zijn voor de klant om met jou als bedrijf zaken te doen. Anders hebben we alle website hits en geen conversaties, dat kunnen we vergelijken als 10.000 mensen langs je shop lopen, maar geen 1 stop om naar je product te kijken.

 

Slot

Troy geeft aan dat het is gemakkelijk een websites ready te hebben en autodealers te overtuigen dat het zal werken, maar er zijn detail aspecten die ervoor kunnen zorgen die heel wat conversies en ook zelfs interesses bij de doelgroep verliest. Er zijn hele belangrijke aspecten, zoals chatbox, onmiddellijke response mogelijkheden en noem maar op, die voor conversies kunnen zorgen. Er zijn meerdere “ingrediënten” voor meer leads die voor meer conversies kunnen zorgen, die Troy verder heel graag gedetailleerd verteld. Zo heeft Troy in dit deel enkele zeer belangrijke assets toegelicht. Maar er zijn meer! In Deel 3 zal Troy verder vertellen.

 

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2022? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl"
 

Waarom kiezen voor Vinacles?

Vinacles biedt verschillende diensten met als doel uw automotive gerelateerde werkprocessen zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk te maken. Door middel van de verschillende applicaties en diensten faciliteert Vinacles in de complete optimalisatie van uw bedrijfsproces op één platform. Denk hierbij aan Garage en Fleet-managementsystemen, RDW-diensten, Occasion remarketing, Voertuigdata en Import- en export.