Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

May 17, 2022

Vandaag hebben we een speciale podcast met mij, Monique, en mijn collega Stefanie van #DCDW. Samen praten we over het aanstaande #DCDW-event ‘Women in Automotive’ op 24 mei 2022 over de positie en de rol van vrouwen in de automotive.

Personeelstekort
“Het aandeel vrouwen in de automotive branche is nog altijd laag. Gemiddeld is 15 procent van de medewerkers in de branche een vrouw. Een van de onderwerpen tijdens het evenement is de vraag hoe dit komt, want er zijn genoeg functies waar vrouwen meerwaarde hebben voor het autobedrijf. Zowel in de techniek als daarbuiten, bijvoorbeeld in sales, management of bij de werkplaatsreceptie. Met ‘Women in Automotive’ willen we vrouwen meer op de kaart zetten. Een ander onderwerp waar de op ingaan, is de vraag waarom de branche moeite heeft om vrouwen te werven. Meer vrouwen enthousiast maken voor een baan in de automotive kan het personeelstekort oplossen. ”

Paneldiscussie
“Tijdens ‘Women in Automotive’ gaan we het ook hebben over het verschil tussen de vrouwelijke en mannelijke kijk, zowel in management als in sales. De vraag is of je hier als bedrijf een balans in moet zoeken, en of de branche eigenlijk wel zit te wachten op meer vrouwen. Voor de paneldiscussie hebben we een aantal prominente vrouwen uit de branche uitgenodigd. Dit zijn Mirjam van der Rijt van VASS, Céline Kalfsbeek van Kalfsbeek BMW en Mini, Ernstine Voskuilen van Vakgarage Voskuilen en Leonie Koops van #DCDW. Vanuit hun eigen expertise vertellen zij over hun automotive ervaringen en delen ze tips met het publiek.”

Welkom
“Bedrijven zijn hard op zoek naar nieuwe medewerkers. Toch wordt er vaak met scepsis naar vrouwen gekeken. Je moet je als vrouw in de branche altijd extra bewijzen. Brian Benstock, de grootste Honda- en Acura-dealer ter wereld, vertelt tijdens het congres over de positie van vrouwen in zijn bedrijf, de leveringsproblemen rondom nieuwe auto’s en hoe hij samen met zijn team invulling geeft aan de klantreis. Voor het #DCDW-evenement zijn alle vrouwen en mannen uit de branche welkom. Na een netwerklunch gaan we samen een leuke middag beleven waar iedereen wat van opsteekt. We zien de luisteraars graag terug tijdens ‘Women in Automotive’ op 24 mei in Almere.”

Luisteraars, bedankt voor het beluisteren van deze speciale podcast. Binnenkort volgt een nieuwe podcast over een interessant nieuw onderwerp om de online automotive beter te maken.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN Automotive BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retail oplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoop sites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2021? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en elektronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl"