Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Dec 8, 2019

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast om de online automotive beter te maken. Deze week hebben we als gast Allistair Carmichael uit de UK, Manchester. Hij is vice president van Calldrip UK & Developing Markets. Allistair, wil je jezelf voorstellen en vertellen wat jij doet om de online automotive beter te maken?

Verwachtingen overtreffen
“Ik werk 30 jaar in de autobranche en ik heb veel praktijkervaring met automotive retail. De laatste jaren help ik autobedrijven met online leadopvolging. Calldrip helpt bedrijven bij het verzamelen, opvolgen en converteren van leads om meer auto’s te verkopen. Internet heeft de klantreis ingrijpend veranderd. Toch is een deel van de klantreis hetzelfde gebleven. Klanten blijven op zoek naar persoonlijk contact via e-mail, telefoon of in de showroom. Zodra een klant een online aanvraag doet, moet je de verwachtingen overtreffen met toonaangevende leadopvolging. Voor autobedrijven is de eigen website de belangrijkste leadgenerator. Op jouw eigen website kan je jouw verhaal vertellen en jouw producten en diensten presenteren.”

Reactiesnelheid
“Een goede website bevat verschillende leadgeneratoren en calls to action. Bijvoorbeeld click-to-call buttons, live chat en sms. Het klantcontactcentrum van Calldrip ondersteunt bedrijven bij leadopvolging. We zijn zeven dagen per week en ook buiten kantoortijd beschikbaar. Als verkopers niet beschikbaar zijn, nemen we de telefoon aan. We beantwoorden vragen van klanten, maken afspraken en zorgen dat leads zo snel mogelijk bij het autobedrijf terechtkomen. Reactiesnelheid is cruciaal voor een succesvolle conversie. Een klant die belt, heeft acute belangstelling. Hoe sneller je de telefoon opneemt, hoe groter de kans op een conversie. In ons klantcontactcentrum nemen we de telefoon altijd binnen 25 seconden op.”

Jezelf verkopen
“Voor een online lead geldt hetzelfde als voor een telefonische lead. Veel verkopers zien online leads als koude leads. Calldrip converteert een online lead in een telefonische lead. Hoe sneller je reageert, hoe groter het wow-moment voor de klant. Er zijn een aantal bepalende factoren voor de succesvolle invoering van Calldrip. Als autobedrijf moet je medewerkers actief bij het leadopvolgproces betrekken en zorgen voor korte reactietijden. Ook belangrijk is dat verkopers zichzelf en het bedrijf tijdens het eerste contact aan de klant verkopen. Klanten kunnen online kiezen uit een groot aantal auto’s met dezelfde kleur, dezelfde uitvoering en ongeveer dezelfde prijs. Hoe je als autobedrijf met leads omgaat, bepaalt grotendeels of jij de auto verkoopt of iemand anders.”

Allistair, dankjewel voor dit gesprek en voor onze samenwerking. Luisteraars, volgende week weer een nieuwe aflevering van onze podcast met een nieuwe gast.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

MarktplaatsActivleaseUCCCalldrip en UnameIT

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

ActivLease is expert in elektrisch leasen. Wij werken samen met de beste leasemaatschappijen, banken en dealers om maatwerkoplossingen te bieden aan de mkb’er en zzp’er. Mobiliteit met scherpe leaseprijzen, hoge inkoopkortingen en een grote voorraad leaseauto’s die snel leverbaar zijn.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Calldrip is een rapid respons tool die de verkoper in staat stelt om direct, snel en effectief met je klanten in contact te komen! Vele importeurs zoals Hyundai, Opel en Toyota gebruiken Calldrip al succesvol.

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!