Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Aug 21, 2018

De vraag of leads zonder telefoonnummer slechter zijn, kan met een duidelijke Ja worden beantwoord. Zeker als gekeken wordt naar de conversie naar een sale! Hoe dat komt? Nou, niet omdat de klant niet serieus is of was, maar omdat vaak (nee, niet altijd) de verkoper, de dealer of de importeur de waarde niet inziet van een lead zonder telefoonnummer. Waarom ik dit zo zeg? Simpel. Laatst kwam ik een vriend tegen (we noemen hem voor het gemak Piet) die een verwoed folderverzamelaar is. Leuke hobby overigens, want het is best geinig om de folders te zien uit de tijd dat je net startte in dit vak. Enfin, Piet vraagt vaak online folders aan en vermeldt dan niet zijn telefoonnummer.

Meestal worden zijn verzoeken om brochures gehonoreerd. Het zal duidelijk zijn: Piet heeft geen koopintentie, Piet wil alleen een nieuwe folder. De overige 98% van de folderaanvragers zal waarschijnlijk wel een latente koopbehoefte hebben voor de auto waar ze een brochure voor aanvragen. Op korte termijn, of wellicht in de toekomst.