Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Sep 5, 2023

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast met onze missie de online automotive beter maken. Vandaag is onze gast Maarten Bekkers van AutoChat. Maarten, leuk dat je er bent. Wil je onze luisteraars vertellen wie je bent en wat je doet? 

AI
“Nadat ik mijn bedrijf AutoManager aan CarNext had verkocht, besloot ik om een nieuwe startup op te zetten. Ik zag in 2019 kansen voor een combinatie van lead management en kunstmatige intelligentie. AI is een perfect hulpmiddel om klanten sneller en beter te helpen. Consumenten vinden privacy en gemak steeds belangrijker. Klanten die de website van een autobedrijf bezoeken, en een vraag stellen, krijgen met ons AI-platform direct antwoord. Ze hoeven geen formulieren in te vullen en op een antwoord van een verkoper of service-adviseur te wachten. AutoChat kan de meest uiteenlopende vragen beantwoorden, van het maken van een proefritafspraak tot vragen over onderhoudsprijzen of technische specificaties van een auto.”

Aparte flows
“AutoChat herkent wat de klant vraagt en geeft een passend antwoord. Dat vergroot de conversie. AI ontwikkelt razendsnel. Ons platform verandert met de nieuwste ontwikkelingen mee. Met AutoChat hebben we een dubbele oplossing voor het autobedrijf in huis. Een klant die de website bezoekt, heeft een vraag of wil een afspraak maken. Op basis hiervan hebben we twee flows gemaakt. We hebben een flow voor afspraken en voor andere vragen. AutoChat kan bijvoorbeeld vragen beantwoorden over de auto waar de klant op dat moment op de website naar kijkt, maar we kunnen straks ook verwijzen naar andere auto’s die in de bedrijfsvoorraad staan.”

Koppelingen
“AutoChat kan gemiddeld 60 tot ruim 70 procent van de vragen over auto’s, afspraken en onderdelen beantwoorden. Klanten hoeven veel minder vaak te bellen. Dat bespaart autobedrijven enorm veel tijd. Later dit jaar lanceren we een co-pilot voor receptionisten en klantcontactcentra. Dat is een hulpmiddel om telefonische vragen van klanten snel en volledig te beantwoorden. We zijn ook bezig om AutoChat te koppelen met een occasiontaxatiesysteem. We koppelen ook met werkplaatssystemen, universele plansystemen en merkgebonden plansystemen. AutoChat helpt klanten 24 uur per dag, zeven dagen per week en in alle talen. Zo maken we de dienstverlening van autobedrijven beter en klantvriendelijker, en kunnen autobedrijven veel tijd besparen.”

Maarten, dankjewel voor jouw komst en luisteraars, bedankt voor het luisteren. Volgende week is er weer een nieuwe podcast met een nieuwe gast.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldripCARMEN Automotive BDC, Findio en Vinacles

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom kiezen voor Vinacles?

Vinacles biedt verschillende diensten met als doel uw automotive gerelateerde werkprocessen zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk te maken. Door middel van de verschillende applicaties en diensten faciliteert Vinacles in de complete optimalisatie van uw bedrijfsproces op één platform. Denk hierbij aan Garage en Fleet-managementsystemen, RDW-diensten, Occasion remarketing, Voertuigdata en Import- en export.