Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Dec 7, 2021

Hey, welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vandaag gaan we dat doen met Michel Corveleijn. MT lid en verantwoordelijk voor remarketing bij VWE. Ik ken hem al bijzonder lang en ben blij dat hij hier eindelijk te gast is. Dan kunnen we het eindelijk hebben over alle mogelijkheden die VWE de dealers en autobedrijven biedt om de online automotive beter te maken. Michel wat leuk dat je er bent! Voor de mensen die jou nog niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Voorstellen Michel Corveleijn

Mijn naam is Michel Corveleijn. Ik ben al langer werkzaam bij VWE inmiddels al 26 jaar in verschillende functies. Zo heb ik de organisatie ook zien groeien. Het is ooit ontstaan uit een autobedrijf dus ik denk dat we redelijk weten hoe het autobedrijf werkt en denkt. Door deze ervaring proberen we ook elke dag autobedrijven te helpen om succesvol te zijn. Inmiddels doe ik dat met heel 160 andere collega’s die elke dag bezig zijn om die auto bedrijven te helpen om (online) succesvol te zijn. 

Starten bij VWE

Ik ben toen ik studeerde op gesprek geweest bij Ton. Hij had hulp nodig en toen ben ik bij hem langsgegaan. Toen zei Ton eigenlijk direct al: “doe jij de binnenboel? Dan doe ik de buitenboel!” Vanaf dat moment verzorgde ik de papierwinkel binnen en hij zorgde ervoor dat hij het gezicht van het bedrijf was. Zo is het ooit ontstaan. Dus ik was echt de eerste van die 160 werknemers die we nu binnen het bedrijf hebben werken. 

Kansen waar goed op in is gespeeld

Wat wij goed hebben gedaan, is het in kaart brengen van de markt en de daarbij behorende kansen. Met de val van de Berlijnse muur zijn we eigenlijk in de exportmarkt gedoken. Dat betekent dat er veel buitenlandse kopers naar Nederland kwamen om een voertuig te halen. Dat betekende veel papierwerk maar ook fiscale zaken als btw en later bpm. Daar zijn we heel goed op ingesprongen. Daarna zijn we communicatie provider en later informatie provider geworden. 

Websites ontwikkelen via Mijn VWE

Wij ontwikkelen bij VWE ook websites. Zo kunnen wij een digitale showroom ontwikkelen voor je autobedrijf die wij uiteraard koppelen aan de bedrijfsvoorraad en de advertenties. Dit doen we door middel van een aantal templates. Die zijn standaard en die vullen we dan ook met de informatie van het bedrijf. Doordat wij allerlei koppelingen tot stand hebben gebracht, kunnen wij op een relatief goedkope manier deze website tot stand brengen en vullen. 

Michel, dankjewel voor je komst. Volgende week uiteraard weer een nieuwe gast en een nieuwe podcast met dezelfde missie. Samen de online automotive beter maken! Dankjewel!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN Automotive BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retail oplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoop sites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2021? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en elektronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl"