Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Oct 12, 2019

Welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast om de online automotive beter te maken. Dit keer geen saaie mannen maar een vrouw als gast: Yvette Houtgraaf, beter bekend als Het Automeisje. Yvette, wil je wat meer vertellen over jezelf en wat je doet?

Emotie overbrengen
“Leuk hier te zijn Paul. Ik ben Yvette, ik ben 30 jaar, en al vijf jaar online Het Automeisje. Vijf jaar geleden was dat een gat in de markt. Ik wil mijn passie en liefde voor auto’s graag delen. Dat doe ik via mijn platform met foto’s, teksten en video’s. Alles wat op de website verschijnt, deel ik via mijn social kanalen. In het begin lag de nadruk op blogs en advertorials, maar als je een bepaalde emotie wil overbrengen, dan wil je bewegend beeld zien en geluid horen. Ik heb een voorkeur voor snelle Duitse auto’s. Het geeft mij een kick om met exclusieve duurdere auto’s te rijden. Daar krijg ik ook de beste respons op.”

Leadopvolging
“Voor verschillende partners maak ik online content. Ik ben meer autoblogger en autovlogger dan een traditionele autojournalist. Voor importeurs en andere opdrachtgevers is bereik het belangrijkst. Als jouw blogs en vlogs goed worden ontvangen, mag je mee op reis. Mijn eerste baan in de autobranche was in de online sales bij Volvo-dealer Henk Scholten. Daar deed ik onder andere de leadopvolging. Verkopers zijn vaak druk met bezoekers in de showroom. Tegelijk moet je online klanten als bedrijf serieus nemen. Proefritten regelen, tien keer heen en weer mailen, na twee maanden opnieuw opvolgen: als je dat consequent doet, gaat een lead minder snel verloren.”

Eerlijk en oprecht
“Veel dealers leven in een vastgeroeste wereld. Influencers moeten nog in de autobranche worden verweven. Met social media kan je veel bereiken. Met vloggen en bloggen kan je jezelf op een creatieve manier onder de aandacht brengen van je doelgroep. We gaan steeds meer richting storytelling. Dat werkt goed omdat je een eerlijk en oprecht beeld geeft van jouw bedrijf of product. Ik vind het leuk om innovatief te blijven en om nieuwe dingen te bedenken en doen. Het lijkt misschien eenvoudig, maar achter een goede blog of vlog zit een creatief concept, met duidelijke doelstellingen over de doelgroep en het bereik.”

Yvette, dankjewel voor je komst naar Ede. Volgende week weer een nieuwe podcast om de online automotive beter te maken!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

MarktplaatsActivleaseUCCCalldrip en UnameIT

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

ActivLease is expert in elektrisch leasen. Wij werken samen met de beste leasemaatschappijen, banken en dealers om maatwerkoplossingen te bieden aan de mkb’er en zzp’er. Mobiliteit met scherpe leaseprijzen, hoge inkoopkortingen en een grote voorraad leaseauto’s die snel leverbaar zijn.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Calldrip is een rapid respons tool die de verkoper in staat stelt om direct, snel en effectief met je klanten in contact te komen! Vele importeurs zoals Hyundai, Opel en Toyota gebruiken Calldrip al succesvol.

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!