Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Sep 27, 2022

Welkom allemaal bij onze podcast met de missie de online automotive beter maken. Vandaag gaan we dat doen met Lev van der Eng van CarCollect. Lev, kun je onze luisteraars wat meer vertellen over wie je bent en wat je doet?

Structureren
“Ik ben Lev van der Eng en met CarCollect werken we op het snijvlak van automotive remarketing en de onlinewereld. Ik heb IVA Business School gedaan. Daar heb ik ook mijn compagnon Stan ontmoet. CarCollect is voortgekomen uit de Automotions Groep. Het doel van CarCollect was het remarketingproces digitaal structureren en laten groeien. Stan en ik zijn aan de slag gegaan om daar een oplossing voor te ontwikkelen. Een van de conclusies was dat het handelsplatform onafhankelijk en zelfstandig moest worden. Zo konden we ook andere dealerholdings en leasemaatschappijen aansluiten.”

Hogere conversie
“Het biedproces voor inruilauto’s is bij veel autobedrijven niet strak gestructureerd. Aan de showroomkant is het goed taxeren en omschrijven van een inruilauto bepalend voor de opbrengst. Aan de biedkant is het belangrijk voor de opbrengst dat zoveel mogelijk handelsrelaties meebieden. CarCollect zorgt voor een hogere opbrengst per auto en voor een hogere conversie. Tijdens de pilotfase helpen we autobedrijven om de conversie van één op vijf te vergroten naar bijvoorbeeld één op drie of beter. Dat zorgt voor een enorme verbetering van het resultaat. CarCollect bestaat uit een app die we voor elke klant inrichten met een eigen omgeving onder hun eigen bedrijfsnaam. De app is ook geschikt voor verschillende vestigingen en meerdere gebruikers.”


Onafhankelijk
“Het ophalen van biedingen gaat in zes stappen. De app begeleidt de verkoper tijdens het taxatieproces. Het invoeren en fotograferen van een auto duurt vijf tot zes minuten. Op dit moment staan er 5.000 auto’s op het platform. Naast een grote groep internationale handelaren zijn ook autoveilingen op het platform actief. Met het gesloten biedsysteem halen we snel de hoogste opbrengst op. De kracht van CarCollect is dat wij onafhankelijk zijn. We zitten niet tussen de transacties. Verder zorgen we meetbaar voor toegevoegde waarde, zowel voor verkopers als voor kopers. Op dit moment zijn we actief in acht landen. We verwachten dat daar snel nieuwe landen bij komen.”

Lev, dankjewel voor jouw komst naar de studio in Ede. Luisteraars, volgende week is er een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie de online automotive beter maken.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN Automotive BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retail oplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoop sites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2022? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl"