Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Mar 14, 2023

Welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie de online automotive beter maken. Vandaag gaan we wat plannen met Leon Wonnink van Plan IT. Leon, fijn dat je er weer bent. Leon is ongeveer 2 jaar geleden onze gast geweest, dat zal in de buurt zijn van podcast #100 ofzo. Leon is salesmanager bij Plan-IT en concentreert zich met name op de Plan-IT productportfolio.

 

De evolutie van server naar web variant

Plan-IT houdt zich bezig met de planningsmodule voor de werkplaats. Twee jaar geleden lag de focus meer op de server alleen. Plan-IT heeft inmiddels al ongeveer 60% van alle merkdealers in Nederland in hun klantenbestand. De grotere partijen daaruit waren tevreden met de server, maar hadden ook behoefte aan onderhoud van de servers. Dat heeft ernaar toe geleid dat Plan-IT is gaan werken aan een web variant. Dat heeft ervoor gezorgd dat de klant met internetverbinding zelf kan inloggen op de werkplaatsplanner. Klanten kunnen dus een afspraak boeken bij de organisatie en die wordt intern bij de juiste afdeling op de juiste datum met de juiste tijdstip geregeld. De klant krijgt vervolgens een afspraakbevestiging per mail, whatsapp of sms en noem maar op.

 

Zaken doen met Plan-IT

Meestal komen de partijen bij Plan-IT en geven ze aan dat ze willen koppelen omdat hun diensten of service gebaseerd is op een andere specialiteit. Door middel van een systeem wordt data open gesteld over de planmodules. Indien er een opdracht binnen komt voor een dienst krijgt de opdrachtgever een lijst met bedrijven. Via het lijstje kan de opdrachtgever doorverbinden naar de module per bedrijf, met een overzicht van beschikbare ruimte.

 

Slot

Indien er interesse is in meer gegevens of een gesprek met van Leon Wonnink wil, kan dat via LinkedIn of rechtstreeks bellen. Leon heeft vaak een volle agenda, maar hij maakt graag ruimte. Dit was het voor vandaag, natuurlijk hebben wij volgende week weer een nieuwe podcast met dezelfde missie, samen de online automotive beter maken.

 

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldripCARMEN Automotive BDC, Findio en Vinacles

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van: online retail oplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoop sites.

Waarom kiezen voor Vinacles?

Vinacles biedt verschillende diensten met als doel uw automotive gerelateerde werkprocessen zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk te maken. Door middel van de verschillende applicaties en diensten faciliteert Vinacles in de complete optimalisatie van uw bedrijfsproces op één platform. Denk hierbij aan Garage en Fleet-managementsystemen, RDW-diensten, Occasion remarketing, Voertuigdata en Import- en export.