Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Sep 8, 2017

Deze week in de #DCDW Podcast is mijn gast Oskar Bronsgeest. Oskar is partner bij W&D Consultants, het consultancybureau voor automotive dat hij samen met Remco de Vette al twaalf jaar bestuurt. Ook is Oscar verbonden aan de VU. Oskar, welkom bij deze podcast, welke zaken wil je vandaag met ons bespreken?

Mensen

“Dank je, Paul. Wat ik zeker wil bespreken vandaag is dat ik denk dat binnen onze branche de menselijke kant, dus de medewerker, zwaar onderschat wordt en zelfs de belemmering vormt om excellent te worden. Als consultant kom regelmatig bij bedrijven over de vloer waar prachtige ideeën ontstaan bij de medewerkers, maar waar je ziet dat door de waan van de dag daar eigenlijk niets mee gedaan wordt. Binnen een team moet er veel meer worden gekeken naar de gezamenlijke energie die er is, en hoe je daar het maximale uit kan halen. Stel dat een verkoper 200 auto’s verkoopt en zijn collega doet er 100, maar is wel een uitstekend inkoper, prima toch? Als ik dealer was zou ik veel meer bezig zijn met de individuele kwaliteiten van mijn medewerkers. En zorg dat een ieders kwaliteiten binnen het team de ruimte krijgen. Dat bereik je onder andere door veel met elkaar te praten. Maar, en dat is het gevaar, vergeet de klant niet, want dat is natuurlijk de basis.”

Privé netwerk

“Ook wat betreft het gebruik van social media moet je als autobedrijf je medewerkers individueel de ruimte geven. Ik ben er geen voorstander van om mensen in hun privé-omgeving zakelijke boodschappen te laten opnemen op hun eigen Facebookpagina of Twitteraccount. Hou zakelijk en privé gescheiden, ook al lijkt het natuurlijk best aantrekkelijk om het privénetwerk van je medewerkers ook zakelijk te benaderen. Natuurlijk kun je wel als autobedrijf stimuleren dat je mensen de website en andere online informatie van je bedrijf delen en promoten, zolang je het maar niet verplicht en je medewerkers de ruimte geeft om zelf te bepalen wat ze wel en niet doen. Ook hier geldt weer, en dan kom ik terug op wat ik aan het begin van deze podcast vertelde: kijk naar de individuele kwaliteiten van je mensen. De een is handig en snel online, de ander misschien wat minder. Houd daar rekening mee.”
Oskar, hartelijk dank voor je komst naar de #DCDW Podcast, en je inzichten die je met ons wilde delen. Graag zie ik jou of je collega Remco nog eens terug, want jullie hebben een interessante visie op automotive. Nogmaals dank.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuweautokopen.nlMarktplaatsAutodata Nederland,  Marble Digital Marketing SolutionsUnameIT en Bovemij.

Nieuweautokopen.nl is het grootste en meest professionele online platform voor nieuwe auto’s van Nederland. Zowel de particuliere als de zakelijke autokoper kan er terecht voor een nieuwe auto van elk merk. Koop, lease of Private Lease, Nieuweautokopen.nl biedt het aan, inclusief aankoopondersteuning en merkgarantie.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Wij zijn Bovemij. Wij helpen bedrijven in de mobiliteitsbranche bij al hun verzekeringen, financieringen en rechtshulp. Onze missie: onze klanten nóg succesvoller laten ondernemen.
Als onderdeel van BOVAG bestaan wij vóór en dóór de mobiliteitsbranche. Anders dan andere partijen vinden wij het dan ook belangrijk om de branche sterk te houden. Bovemij. Samen vooruit!

Marble Digital Marketing Solutions is hét online marketing bureau voor de autobranche. Wij bouwen data driven websites op een platform dat volledig is geoptimaliseerd voor gebruik binnen de autobranche. Door de verschillende koppelingen binnen het platform zijn wij in staat om een naadloze integratie van online naar offline te realiseren voor u en uw klanten. Een hogere conversie via uw eigen website? Voorzien van geavanceerde techniek en functionaliteiten? Altijd inzicht in uw online performance? Tegen een vaste fee per maand zonder hoge éénmalige investeringen? Dan bent u bij Marble Digital Marketing Solutions aan het juiste adres.