Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Oct 21, 2019

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast om de online automotive beter te maken. Vandaag te gast in de podcast Frank Bouman, diagnosespecialist en partner bij Jifeline remote diagnostics. Frank, dankjewel voor je komst naar onze studio. Kan je jezelf wat meer vertellen over jezelf en wat je doet?

Inleren op afstand
“Dankjewel voor de uitnodiging Paul. Ik ben diagnosespecialist. Jifeline Remote Diagnostics en Jifeline Networks zijn mijn kernactiviteiten. Het is een nieuw bedrijf dat we in 2012 zijn gestart. Met Jifeline zijn we begonnen met het op afstand programmeren van autosleutels. De vraag naar programmeren op afstand wordt groter. Auto’s bevatten steeds meer elektronicamodules die geprogrammeerd of ingeleerd moeten worden. Met remote diagnose kunnen we storingen op afstand uitlezen. Ik heb het vak geleerd in het autobedrijf van mijn vader, Wout Bouman, en daar zijn we nog steeds gespecialiseerd in diagnose van probleemgevallen.”

Digitaal inzien
“Een ander project naast Jifeline is 2ndBit, een portal voor het inzien van de digitale onderhoudsgeschiedenis van een auto. Autofabrikanten houden de onderhoudshistorie steeds vaker online bij en niet meer op papier. Mazda is daar in 2005 mee begonnen. Tegewoordig werken zo’n veertien tot vijftien automerken met een digitaal onderhoudsboekje. Op basis van het VIN-nummer kan je de onderhoudsgeschiedenis inzien. Dat is handig wanneer je als inkoper op een auto biedt, maar ook als je zelf een onderhoudsbeurt aan het digitale register wilt toevoegen. Dat is belangrijk, want zo voorkom je dat er gaten in de historie vallen en dat een auto minder waard wordt.”

Verschillende procedures
“De procedure om de onderhoudsgeschiedenis in te zien, verschilt per merk. Met 2ndBit heb ik voor alle merken de procedures in kaart gebracht. Als je bij 2ndBit inlogt, kan je doorklikken naar de verschillende fabrikantensites. Op basis van het VIN-nummer van de auto kan je daar de onderhoudsgegevens inkijken. Daarbij blijf je wel altijd afhankelijk van de gegevens die anderen hebben ingevuld. Met de hulp van de handleidingen op 2ndBit kunnen autobedrijven gemakkelijk met de verschillende merken aan de slag. Ze kunnen een handleiding voor één merk afnemen of een pakket met alle handleidingen. Als de procedures veranderen, wordt de handleiding aangepast, dus ze zijn altijd actueel.”

Frank, dankjewel voor je komst hier naar onze podcaststudio. Volgende week weer een nieuwe aflevering van deze podcast voor onze missie om de online automotive beter te maken.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

MarktplaatsActivleaseUCCCalldrip en UnameIT

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

ActivLease is expert in elektrisch leasen. Wij werken samen met de beste leasemaatschappijen, banken en dealers om maatwerkoplossingen te bieden aan de mkb’er en zzp’er. Mobiliteit met scherpe leaseprijzen, hoge inkoopkortingen en een grote voorraad leaseauto’s die snel leverbaar zijn.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Calldrip is een rapid respons tool die de verkoper in staat stelt om direct, snel en effectief met je klanten in contact te komen! Vele importeurs zoals Hyundai, Opel en Toyota gebruiken Calldrip al succesvol.

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!