Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Sep 20, 2022

Welkom allemaal bij onze podcast met de missie de online automotive beter maken. Vandaag doen we dat samen met Gino de Vin van Itemlost. Gino, leuk dat je er bent. Wie ben je en wat doe je?

QR-code
“Ik ben Gino de Vin, 28 jaar oud en ik ben in 2016 begonnen met mijn eigen start-up. In mijn jeugd hockeyde ik op redelijk hoog niveau. Het kwam regelmatig voor dat ik zonder hockeystick thuiskwam. De hockeystick terugvinden was niet altijd makkelijk en zo kwam ik op het idee voor Itemlost. Itemlost werkt met een qr-code en een website. Je plakt de QR-code op een voorwerp. Vervolgens koppel je het voorwerp met een smartphonefoto van de code aan de Itemlost-website. Zodra je het voorwerp kwijtraakt, kan de persoon die het voorwerp vindt de QR-code scannen en anoniem contact met jou opnemen. Gemiddeld 80 procent van de kwijtgeraakte voorwerpen wordt gevonden door een eerlijke vinder. Itemlost helpt om die voorwerpen weer terug te krijgen.”


BLT
“Itemlost is actief in verschillende branches, van de reisbranche, scholen en sportclubs tot de fietsbranche en de autobranche. We zijn doorlopend bezig met het ontwikkelen van nieuwe toepassingen. Naast Itemlost zijn we gestart met PersonLost voor kinderen en voor ouderen in de zorg. Aan de automotive branche leveren we sleutelhangers. Moderne autosleutels zijn duur. Onze sleutelhanger vergroot de kans dat een verloren autosleutel weer bij de eigenaar terugkomt. Een speciale business-to-business oplossing die we aanbieden, is BLT, wat staat voor Bluetooth Location Tracking. Met BLT kan je als autobedrijf perfect volgen waar elke auto is. Bijvoorbeeld welke auto op welke vestiging staat en welke auto’s op transport zijn.”


Versleuteld
“Het voordeel van een QR-code is dat het volledig anoniem is. De code is niet gekoppeld aan herleidbare adres- of persoonsgegevens. De chats tussen de vinder en de eigenaar via de website van Itemlost zijn versleuteld. Bovendien is ons trackingsysteem passief. Een actieve tracker werkt op batterijen en is gekoppeld aan een app. Ons trackingsysteem werkt zonder batterijen en zonder app. Voor zakelijke toepassingen kunnen we voor bedrijven een eigen landingspagina ontwikkelen. Technisch is het ook mogelijk om andere extra functionaliteiten aan de QR-code te koppelen, bijvoorbeeld op het gebied van marketing.”

Gino, dankjewel voor het gesprek en voor jouw komst naar de studio. Volgende week een nieuwe gast voor onze missie de online automotive beter maken. 

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN Automotive BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retail oplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoop sites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2022? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl"