Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Oct 11, 2022

Welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie de online automotive beter maken. Vandaag gaan we dat doen met Frank Mader, oprichter van Werkbus.nu en Werkbus.com. Frank, wil je je voorstellen aan onze luisteraars?

Op maat
“Ik ben Frank Mader en van huis uit ben ik verkoper. Eerst heb ik een online schildersbedrijf opgericht en van daaruit ben ik in de bedrijfswagens terechtgekomen. 

Het doel van Werkbus.com en Werkbus.nu is meer transparantie bieden aan iedereen die een bedrijfswagen koopt of leaset. Elk bedrijf en iedere ondernemer heeft andere wensen en behoeften als het om bedrijfswagens gaat. Daarnaast leveren we maatwerk. We zijn begonnen met een Renault Express met een wand- en vloerinrichting en een kastinrichting. Die auto was specifiek gericht op zzp’ers met een schilderbedrijf. Vervolgens hebben we dat concept herhaald met een omgebouwde Renault Trafic. Die bieden we aan via de website Schildersbus.nl.”

Aanbod
“Voor Werkbus werk ik samen met partners. Dat zijn bijvoorbeeld bedrijfwagendealers en andere bedrijfswagenbedrijven, maar ook bedrijfswageninrichters. Het idee is dat de ondernemer, de klant, thuis online een bedrijfsauto samenstelt met de gewenste opties, kleur, extra’s en inrichting. Binnen twee minuten ontvangt de klant een prijsopgave voor negen merken en negen varianten. De prijsopgave bestaat uit een totaalprijs en een leasevoorstel. Kort daarna nemen we persoonlijk via de telefoon of via e-mail contact op om de offerte door te bespreken. De definitieve overeenkomst tussen de klant en het dealerbedrijf loopt via het dealerbedrijf. Wij zoeken altijd zoveel mogelijk naar een match met een dealer in de omgeving van de ondernemer.”

Overzichtelijk
“Als dealers een voorraadbus kant en klaar omgebouwd willen aanbieden, kan dat ook via ons platform. Elektrische bedrijfswagens bieden we aan via een aparte pagina. Het Werkbus-concept draait om samen spelen en samen delen. Ik geloof dat je met meerdere partijen in de markt waarde kan toevoegen. Onze kracht is dat wij ons richten op kleinere bedrijven en zzp’ers. Ons sterke punt is dat ondernemers bij ons op één plek een duidelijk overzicht krijgen van de mogelijkheden. Ze hoeven niet vijf dealers te bezoeken voor een goede deal. Bij ons krijgen ze in één keer een aanbod op maat, online en zonder gedoe.” 

Frank, dankjewel voor het gesprek en luisteraars bedankt voor het luisteren. Volgende week is er een nieuwe podcast met een nieuwe gast.  

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN Automotive BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retail oplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoop sites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2022? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl"