Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Jan 17, 2020

Welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Deze week Ricardo Janmaat, onze jongste deelnemer tot nu toe. Ricardo, wil je onze luisteraars wat meer vertellen over jezelf en over wat je doet?

WhatsApp
“Ik ben Ricardo Janmaat, 21 jaar, en ik ben gespecialiseerd in leadgeneratie via social media. Dat doe ik samen met mijn compagnon en twee collega’s. Met ons bedrijf GenuiBranding helpen we automotive bedrijven met social media marketing. Op dit moment richten we ons op Facebook en Instagram. Vanaf 2020 richten we ons volledig op WhatsApp-marketing. WhatsApp heeft 9,4 miljoen gebruikers in Nederland en miljarden gebruikers over de wereld. Vanaf februari wordt WhatsApp opengesteld voor marketing. Daar liggen veel kansen. WhatsApp heeft een sterke positie opgebouwd. Ook als er marketing aan wordt toegevoegd, verwacht ik dat dat zo blijft.”

Machine learning
“Via social media kan je als autobedrijf laagdrempelig klanten bereiken. Het moet wel om nuttige berichten gaan. Als je een nieuwe auto koopt, wil je als klant graag weten wanneer de auto klaarstaat, en een reminder voor onderhoud via WhatsApp is ook handig. Een auto verkopen via sociale media is lastig. Je moet je doelgroep heel goed targetten. Klanten die een auto zoeken, hebben meestal zeer specifieke vragen. Met behulp van kunstmatige intelligentie en machine learning kan slimme software namens het autobedrijf automatisch antwoord geven.”

Doelgroep kiezen
“Voor autobedrijven is Facebook het beste kanaal voor commerciële boodschappen. Instagram is beter geschikt voor branding met mooie foto’s en video’s. De eerste stap als autobedrijf op social media is de voorraad met goede foto’s en teksten op Facebook zetten. Je moet geen producteigenschappen noemen, maar juist de voordelen, en de juiste hashtags gebruiken. Via Facebook en Instagram kan je klanten rechtstreeks naar jouw eigen website leiden. Een voordeel van social media is de nauwkeurige targetting. Je kan je op een specifieke doelgroep richten, bijvoorbeeld op basis van woonplaats of leeftijd. Dat werkt ook heel goed voor marketing voor apk en onderhoud.”

Ricardo, dankjewel de jouw komst naar onze studio. Volgende week weer een nieuwe aflevering met een nieuwe gast voor onze missie om de online automotive beter te maken.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?
Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?
UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?
Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Live Person Automotive?
#DCDW is de trotse reseller van Live Person Automotive geworden in de Benelux.  Velen zullen het zelf al wel hebben gemerkt: de traditionele online leads worden minder en online bezoekers zoeken op een andere manier contact. Bijvoorbeeld via Whatsapp, SMS, Facebook Messenger of Apple Business Chat.