Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Dec 2, 2016

Facebook heeft een enorme inhaalslag gemaakt met doelgroepgericht adverteren. Google heeft er een serieuze concurrent bij.

Deze week in de #DCDW Podcast Wilbert Philippo van InfoTrade, LeaseTrader en LeaseVergelijker. Wilbert is een echte ondernemer en laat zien dat gewoon doen vaak ook loont. Wilbert was overigens de eerste partner van Nieuweautokopen.nl in 2005. Wilbert gebruikt op twee na alle social mediakanalen en is vooral enthousiast over het gebruik van Youtube voor autobedrijven. Zijn grootste uitdaging is het anders laten inzetten van online door autobedrijven, want met simpel je voorraad online zetten ben je er nog niet. Toch, Wilbert?

Mobiel

"Inderdaad Paul. Ik probeer al vijftien jaar vooruit te lopen in de ontwikkelingen online, en dat is ook de basis voor LeaseTrader en LeaseVergelijker geweest, waarmee we leaseaanbieders vergelijken maar ook een soort marktplaats zijn voor de overname van lopende autoleasecontracten. De laatste tijd overigens ook op het gebied van private lease, een opkomende markt.

Wat ik zie is dat dealers online nog heel erg gefocust zijn op conversie, dus die laatste klik. Logisch, maar branding van je merk en je bedrijf is net zo belangrijk. En zorg voor een goede website die responsive is en de mobiele gebruiker perfect opvangt. Deze maand is er een belangrijk omslagpunt: Google zal meer dan vijftig procent van alle zoekopdrachten doorverwijzen naar een mobiele site, dus de bezoeker die de zoekopdracht heeft gegeven deed dat vanaf een smartphone - dus geen tablet. En als je weet dat de conversie bij mobiel gebruik heel hoog is, snap je dat ik autobedrijven adviseer hun mobiele aanwezigheid goed voor elkaar te hebben. Je site, maar ook je vindbaarheid en je advertenties."

Video

"Vaak krijg ik van autobedrijven de vraag of ze het beheer en de analyse van hun Google Adwords-campagnes zelf moeten doen of beter kunnen uitbesteden. Laat ik duidelijk zijn: alleen als je iemand in huis hebt die het leuk vind en er verstand van heeft, kun je het zelf doen. Want Adwords inzetten heeft alleen zin als je het consequent en nauwkeurig analyseert en bijstuurt. In alle andere gevallen: uitbesteden. Bedenk ook dat wij bijvoorbeeld elf Adwords-specialisten in huis hebben die allen een andere discipline beheersen, want Adwords is zo complex en breed dat niemand meer alle facetten van dit medium onder de knie heeft.

Facebook

Overigens heeft Google er met Facebook een serieuze concurrent bij gekregen. Social media, en dan vooral Facebook, hebben een enorme slag gemaakt de afgelopen jaren op het gebied van adverteren. Dat kan heel doelgroepgericht en het resultaat is uitstekend meetbaar. Bijvoorbeeld met video, waar Youtube natuurlijk marktleider in is maar op Facebook ook steeds meer mee kan. We zien echt dat het goed inzetten van video op deze kanalen een positief effect heeft bij een campagne. Je naam, product en dienst landen heel goed met behulp van video."

Wilbert, heel erg bedankt voor je handige tips waar autobedrijven hun voordeel mee kunnen doen. Je websites zijn ongetwijfeld bekend en via de sites ben je bereikbaar. Nogmaals dank, ook voor de jarenlange samenwerking die wij al hebben.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuweautokopen.nl, Marktplaats, Autodata Nederland, Tevreden.nltaGGleauto en UnameIT.

Nieuweautokopen.nl is het grootste en meest professionele online platform voor nieuwe auto’s van Nederland. Zowel de particuliere als de zakelijke autokoper kan er terecht voor een nieuwe auto van elk merk. Koop, lease of Private Lease, Nieuweautokopen.nl biedt het aan, inclusief aankoopondersteuning en merkgarantie.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

Ventavid: Kost het u moeite om de klant in de showroom te krijgen? Stopt u veel tijd en energie in het opvolgen van uw leads, krijgt u lastig contact met uw klant? Hoe zou het zijn als dit makkelijker gaat? u minder tijd kwijt bent met bellen en meer klanten aantrekt naar uw showroom? Door gebruik van een persoonlijke videoboodschap kunt u het vertrouwen van de klant winnen en op een onderscheidende manier de klant overtuigen. Resultaat: meer klanten naar uw showroom. Meer informatie op Ventavid.nl

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Tevreden.nl: Als uw klanten meer zijn dan alleen een rapportcijfer
De doorlopende klanttevredenheidsonderzoeken van autobedrijf.tevreden.nl helpen u exact te bepalen waar eventuele verbeterpunten liggen voor uw dienstverlening. U krijgt real-time inzicht in klantervaringen en weet precies wat klanten van u vinden. Deze reviews kunt u delen op uw eigen website, autobedrijf.tevreden.nl, Opiness.nl en de grotere occasions portals als Marktplaats en Autotrack. Heel belangrijk voor de online vindbaarheid en promotie van uw bedrijf! Enthousiaste klanten zijn dé weg naar het succes! Meer info via autobedrijf.tevreden.nl.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT