Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Jan 24, 2023

Welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie de online automotive beter maken. Vandaag doen we dat met Elliot Gouw, en we gaan het hebben over fotografie van auto’s. Laten we eerlijk zijn, ‘auto’ is een visueel product die we op een visuele manier fantastisch kunnen uitlichten/fotograferen. Maar we zijn ook vaak verkopers, we zijn ook vaak marketeers en dus vaak geen fotografen. Dus hoe maken we met de middelen die we hebben, de beste foto’s? Daar ga ik het over hebben met Elliot van Occasionfoto.nl. Elliot, wat fijn dat je er bent.

 

Wie is Elliot Gouw

Ik ben Elliot Gouw, ik ben fotograaf bij evenementen en dat soort dingen, maar ik heb wat meer gefocust op de automotive industrie. Van wat ik heb gemerkt en het was ook een signaal voor me, ik heb wat contacten binnen marktplaatsen en die geven het ook aan, er valt nog heel veel te winnen binnen de fotografie van auto’s die ze plaatsen op advertenties. Vaak zijn het verkopers die de foto’s maken en geen professionele fotografen. Zoals je het merkt, is de markt aan het veranderen van een verkopers markt naar het kopers markt. Dus de verkopers moeten nu wat harder werken voor hun verkopen. Stel ik een Volkswagen Golf wil kopen van hooguit 8 jaar, dan staan er op de marktplaats al 3.500 Volkswagen Golfjes in de lijst. Hoe maak je die selectie? Nou, allereerst kijkt de consument naar de foto’s en hoe onderscheid je jezelf als autodealer tussen al die 3.500 zelfde type auto’s. Dat doe je door net wel betere kwaliteit te leveren aan de foto’s, net iets beter na te denken over de foto selectie en noem het maar op. Dat is waarmee we willen gaan helpen.

 

Een goeie foto maken

Professionele en duurste camera nodig voor een goeie foto? Dat hoeft tegenwoordig niet. De geweldige dure camera's zijn nu vervangen door een apparaat die iedereen in de zak heeft. Vaak neem ik op vakantie geen van mijn systeem camera's mee, maar gewoon mijn mobieltelefoon in mijn zak, en dan moet je eens zien wat voor resultaat ik kan krijgen. Gewoon alleen maar puur kijken naar compositie en noem het maar op, net wel out of the box kijken dat je gewoon net wel interessantere foto’s neemt dan de persoon naast je met eenzelfde telefoontje. Wat belangrijk is om een goeie foto te maken is de belichting. Een camera is in principe een dom ding, dat ding dat vangt licht en die drukt dat af. Jij die dat apparaatje vasthoudt, hebt veel meer invloed op alle variabelen. Het zijn van de hele kleine trucjes die je gewoon met je iPhone op 1 foto kan toepassen en je kan dezelfde bewerking op alle foto's toepassen. En het zijn net van deze kleine trucjes waar ik mensen mee kan helpen. Bewerken hoeft ook helemaal niet zoveel tijd te kosten. Een fotograaf gaat misschien in de Lightroom alle foto's een voor een zitten bewerken, maar deze 1 voor 1 handeling zit ook al in je iPhone.

 

Volgorde van de foto’s

Je wilt eigenlijk binnen de eerste paar foto’s al een goed beeld zetten van die hele auto. Stel ik een BMW wil met een bruine leder interieur, dan moet ik dat binnen de eerste 10 foto’s kunnen zien. Dat zie ik dus sowieso niet als je de eerste 10 foto’s plaats met alleen de buitenkant van de auto’s. Ik als klant ga niet alle advertenties zitten openen om tot de 11de foto te scrollen om te weten wat voor interieur die heeft. Uiteindelijk doet die het wel misschien maar hoe sterk is dat als je al meteen presenteert wat die wilt hebben. Als volgorde vind ik wel als basis dat je eenzelfde structuur voor alle auto’s moet hebben, tenzij je een auto met een bijzondere usp hebt, een betere uitlaat of een chic interieur, ja dan kan je daar wel een uitzondering gaan maken. Maar over all heb ik een voorkeur aan een eenzijdige structuur.

 

Slot

Als er nou een autobedrijf is die graag meer zou willen weten, kunnen zij in contact komen door mij een mailtje te sturen naar elliot@gouwfoto.nl, maar ook op www.occasionfoto.nl staat er een contactformulier die je kunt invullen. Ook op LinkedIn ben ik te vinden op mijn naam Elliot Gouw.

Volgend week hebben we uiteraard een nieuwe gast met dezelfde missie de online automotive beter maken.

 

 

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCC, Calldrip, CARMEN Automotive BDC, Findio en Vinacles

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van: online retail oplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoop sites.

Waarom kiezen voor Vinacles?

Vinacles biedt verschillende diensten met als doel uw automotive gerelateerde werkprocessen zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk te maken. Door middel van de verschillende applicaties en diensten faciliteert Vinacles in de complete optimalisatie van uw bedrijfsproces op één platform. Denk hierbij aan Garage en Fleet-managementsystemen, RDW-diensten, Occasion remarketing, Voertuigdata en Import- en export.