Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Jul 12, 2022

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vandaag doen we dat met Dorianne Richelle van AutoScout24. Dorianne, welkom. Wil je onze luisteraars vertellen wie je bent en wat je doet?

Snelheid en marge
“Jazeker Paul. Ik ben de countrymanager van AutoScout24 in Nederland. AutoScout is in vijf landen vertegenwoordigd en we bedienen 18 markten. Voor mijn overstap naar AutoScout24 heb ik in de techindustrie gewerkt, onder meer bij Facebook. AutoScout brengt vraag en aanbod samen. We zijn een one stop shop voor consumenten en we genereren kwalitatieve leads waarmee autobedrijven hun voorraad snel en met een grote marge kunnen verkopen. Snelle leadopvolging wordt steeds belangrijker. Daarom hebben we in 2021 WhatsApp Chat aan het platform toegevoegd. WhatsApp is nu al goed voor 20 procent van de communicatie via ons platform en dat aandeel groeit nog steeds.”

Geen eigen voorraad
“Bij de ontwikkeling van nieuwe diensten en producten luisteren we naar de wensen van de branche. We organiseren klankbordbijeenkomsten met ons ontwikkelteam en kritische automotive ondernemers. Uiteraard maken we ook gebruik van alle data die het platform genereert. Wij zien onszelf puur als een platform dat vraag en aanbod digitaal samenbrengt. We hebben geen ambities om zelf voorraad aan te houden of om op de stoel van het autobedrijf te gaan zitten. Binnen onze dienstverlening voor het autobedrijf staat kwaliteit voorop. Zeker als het gaat om leadgeneratie. Autobedrijven hebben liever weinig leads die veel opleveren dan veel leads die niets opleveren.”

AutoScout Smyle
“Met de overname van AutoProff richten we ons op de b2b-markt en met de acquisitie van Leasetrader en Leasevergelijker stappen we in de markt voor shortlease en auto-abonnementen. In Duitsland zijn we begonnen met AutoScout smyle. Consumenten kunnen een auto online kopen inclusief omruilgarantie. Wij halen de auto op bij het autobedrijf, verzorgen de tenaamstelling en leveren de auto af bij de klant. Wij nemen de risico’s voor onze rekening. Ook die van de omruilgarantie. Met AutoScout smyle kunnen autobedrijven zonder extra investering een online aankoopproces aanbieden. Na Duitsland is Nederland het tweede land waar we AutoScout smyle gaan aanbieden, en daar willen we nog dit jaar mee beginnen.”

Dorianne, dankjewel voor je komst naar de studio en voor het gesprek. Luisteraars, volgende week is er een nieuwe podcastaflevering met een nieuwe gast.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN Automotive BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retail oplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoop sites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2022? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl"