Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Sep 27, 2017

Welkom bij de #DCDW Podcast van deze week, opgenomen tijdens de Digital Car Dealer Conference in Las Vegas. Ik spreek met Glenn Pasch, de broer van Brian Pasch die al eerder bij mij aanschoof in de podcast. Glenn, dank dat je op mijn uitnodiging bent ingegaan, kun je jezelf even kort introduceren?

Keuze

"Dankjewel Paul, leuk dat ik net als mijn broer bij je mag optreden. Je noemde Brian al, samen hebben wij een bureau dat digitale marketing verzorgt voor autodealers. Daarnaast houden we ons bezig met opleiding en training en hebben we een aantal praktische boeken geschreven over marketing en leiderschap binnen automotive. Tot slot onderzoeken we services en producten die dealers zouden moeten helpen bij het doen waar ze voor bestaan: meer auto's verkopen en meer verdienen aan aftersales. Er bestaan immers prachtige softwarepakketten en marketingservices die heel veel beloven, maar in de essentie de autobranche niet snappen en waar je als dealer dus niet het maximale uithaalt, terwijl je wel maximaal betaalt. Als dealer heb je met je website immers maar één doel: de bezoeker contact met je laten opnemen. Daar is alles op gericht. Bedenk dat de klant die jou benadert, jouw bedrijf als eerste keuze heeft. Of een concurrent moet er zo'n potje van gemaakt hebben, dat de klant alsnog bij jou uitkomt. Zorg dus dat je site het verhaal vertelt: wie ben je, wat doe je en waarom is de klant bij jou koning? Dat is dus iets heel anders dan alleen de prijs van een auto roepen."

Team

"Bij dealers bestaat veel onzekerheid over hun eigen kennis rond digitale marketing. Dat is onterecht: een dealer verkoopt auto's en hoeft wat mij betreft geen specialist te zijn in het analyseren van data zoals Google Analytics en dergelijke. Daar zijn mensen voor die dat heel goed kunnen. De kunst is om met de juiste partij samen te werken die jou als dealer de data presenteert op een manier die jij kunt interpreteren. Op basis van die data moet je lef hebben: als je ziet dat traditionele marketinginspanningen weinig resultaat hebben, investeer dan in iets nieuws. Maar monitor dat wel, ander is het zonde van je geld. Een voorbeeld: je adverteert met als doel om salesleads binnen te halen.

Vervolgens krijg je 200 telefonische leads in een maand tijd, waarvan er uiteindelijk 150 gaan over aftersales en maar 50 betrekking hebben op een nieuwe of gebruikte auto, dan moet je als dealer je marketeer daarop aanspreken. Ergens gaat dan iets niet goed in het leiden van de klant naar een bepaalde pagina op je website.
Tot slot: stel je als salesmanager eens op als een coach in plaats van een manager. Werk met je team naar betere resultaten. Analyseer, discussieer en leer van elkaar. Je zult zien dat je een andere energie in je team krijgt en dat jullie samen verantwoordelijk worden voor de verkoopaantallen, in plaats van alleen jij als manager. De online wereld wordt alleen maar groter en belangrijker, dus neem die vooral zeer serieus in dit proces."

Glenn, dank je heel hartelijk voor dit interview in de podcast, ik vond het weer een zeer boeiend gesprek. Veel succes nog hier op de conferentie en tot ziens.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuweautokopen.nlMarktplaatsAutodata Nederland,  Marble Digital Marketing SolutionsUnameIT en Bovemij.

Nieuweautokopen.nl is het grootste en meest professionele online platform voor nieuwe auto’s van Nederland. Zowel de particuliere als de zakelijke autokoper kan er terecht voor een nieuwe auto van elk merk. Koop, lease of Private Lease, Nieuweautokopen.nl biedt het aan, inclusief aankoopondersteuning en merkgarantie.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Wij zijn Bovemij. Wij helpen bedrijven in de mobiliteitsbranche bij al hun verzekeringen, financieringen en rechtshulp. Onze missie: onze klanten nóg succesvoller laten ondernemen.
Als onderdeel van BOVAG bestaan wij vóór en dóór de mobiliteitsbranche. Anders dan andere partijen vinden wij het dan ook belangrijk om de branche sterk te houden. Bovemij. Samen vooruit!

Marble Digital Marketing Solutions is hét online marketing bureau voor de autobranche. Wij bouwen data driven websites op een platform dat volledig is geoptimaliseerd voor gebruik binnen de autobranche. Door de verschillende koppelingen binnen het platform zijn wij in staat om een naadloze integratie van online naar offline te realiseren voor u en uw klanten. Een hogere conversie via uw eigen website? Voorzien van geavanceerde techniek en functionaliteiten? Altijd inzicht in uw online performance? Tegen een vaste fee per maand zonder hoge éénmalige investeringen? Dan bent u bij Marble Digital Marketing Solutions aan het juiste adres.