Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Aug 9, 2022

Welkom allemaal bij de derde bonuspodcast met Brian Pasch. In deze laatste bonuspodcast geeft Brian autobedrijven en automotive professionals tips om de verkoopprestaties en de klanttevredenheid te verbeteren en om de transitie naar online retail te maken.

Belofte
“De belangrijkste vraag die retailers zichzelf moeten stellen is: waarom koopt de klant bij mij? Jouw brand promise bepaalt waarom klanten bij jou kopen en niet bij de concurrent. In de V.S. werkt dealergroep Qvale met een brand promise gebaseerd op een single point of contact. Tijdens het verkoopproces heeft de klant altijd contact met dezelfde persoon, online, telefonisch en in de showroom. Eén contactpersoon is onderdeel van de brand promise van Qvale. Klanten weten vooraf wat ze kunnen verwachten: persoonlijk contact en een soepel aankoopproces. Hoe je jouw brand promise invult, is aan jezelf. Het draait om jouw onderscheidend vermogen.”

Real-time retailing
“Voor online retail heb je een klantgericht online retailplatform nodig, aangevuld met een goed online verkoopproces. Veel klanten willen weten wat hun inruilauto waard is. De belangrijkste call-to-action op het retailplatform moet altijd het meest opvallen. Het liefst met een button in een opvallende kleur. Minder dan 40% van de klanten vult een webformulier in. De meeste klanten drukken of klikken liever op een button. Real-time retailing betekent dat je direct in contact treedt met een onlineklant. Direct klantcontact is altijd waardevoller dan een lead. Waarom zou je klanten achtervolgen nadat ze jouw website hebben verlaten, als je ze meteen kan bedienen op het moment dat ze jouw website bezoeken?”

Kunstmatige intelligentie en data
“Een online verkoopproces moet je nog steeds opvolgen. Automatisering van bepaalde delen van het sales- en aftersalesproces vergroot de efficiency. Met kunstmatige intelligentie, zoals de slimme digitale assistent Stella, kunnen klanten zelf een werkplaatsafspraak inplannen en een leenauto reserveren. Data helpt autobedrijven om effectiever te adverteren. Veel techbedrijven claimen dat ze de klant kennen, maar weten niet wanneer een klant van plan is om een auto te kopen. Autoportals maken op datagebied een inhaalslag. Dat maakt het voor autobedrijven gemakkelijker om precies die lokale klanten te benaderen die daadwerkelijk een auto willen kopen.”

Bedankt allemaal voor het volgen van de laatste bonuspodcast met Brian Pasch. Volgende week verwelkomen we een nieuwe gast in onze podcaststudio in Ede.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN Automotive BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retail oplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoop sites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2021? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en elektronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl"