Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Apr 5, 2022

Hey, welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vandaag gaan we het hebben over de veiligheid in auto’s en wat je daarmee zou kunnen. Maar ook de ontwikkelingen die daaromheen gebeuren. Dit alles gaan we doen met een oud collega van mij namelijk Paul Hendriks. Voor de mensen die jou nog niet kennen, kun je wat meer vertellen over wie je bent, wat je doet en waar je vandaan komt?

Voorstellen: Paul Hendriks

Ik ben mede-oprichter van SafeDrivePod. In mijn verleden daarvoor heb ik veel in de automotiveleasing/sale en retail gezeten. Dat was al een geweldige reis waar ik ontzettend veel heb geleerd. Vooral over hoe dingen wel en niet moeten. Het ondernemerschap bevalt mij prima. Ik merkte in het verleden namelijk dat ik bij bepaalde bedrijven wel en bij bepaalde bedrijven juist minder functioneer. Ik wilde altijd een bepaalde mate van verantwoordelijk en inspraak. Het mooie van eigen ondernemerschap is dat je dan wel verplicht bent om dit alles te bewerkstelligen. 

Starten met SafeDrivePod

Toen ik begon met SafeDrivePod zag ik een probleem ontstaan. De smartphone kwam op en we reden natuurlijk nog steeds in het verkeer. Het probleem was al snel zichtbaar. Mensen focusten zich soms meer op de smartphone dan op het stuur. Dat zag ik dan ook echt als een probleem dat ik niet alleen bij anderen maar ook bij mezelf zag. Toen dacht ik bij mezelf: “het enige wat nu werkt is het elimineren van het probleem.” De boetes lopen uiteraard op maar mensen zien zelf niet in dat ze er echt wat aan moeten doen. Vandaar dat ik ermee ben begonnen. Alles draait namelijk om veiligheid. 

Wat doet Safedrivepod?

Wanneer je begint met rijden blokkeert SafeDrivePod het scherm van je smartphone. Apple Carplay etc. werkt dan nog gewoon maar je bent in ieder geval niet meer afgeleid door dingen waarmee je tijdens het rijden niet bezig zou moeten zijn. Dit was eigenlijk de start. Maar we zijn constant aan het doorontwikkelen. Zo kunnen we nu ook jouw rijgedrag monitoren! Wil je hier meer over weten? Beluister dan de hele podcast!

Paul, dankjewel voor je komst, je gesprek en jouw commitment om de online automotive beter te maken. Volgende week hebben we uiteraard weer een nieuwe gast met dezelfde missie: samen de online automotive beter maken. Dankjewel! 

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN Automotive BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retail oplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoop sites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2021? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en elektronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl"