Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Jun 18, 2018

Dagelijks spreek ik met verkopers over de opvolging van online en call leads en nooit zit daar een verkoper tussen die het bewust slecht wil doen. Integendeel, iedereen heeft de intentie om zijn werk zo goed mogelijk te doen. Toch zijn de  resultaten uit deze twee leadbronnen vaak niet consistent. Hoe kan dat?

Er zullen best wel verkopers zijn die denken: 'laat die De Vries maar lullen, ik doe het op mijn manier'. Op zich is dat prima, want mijn visie op leadopvolging is ook niet zaligmakend. Wat echter wel een bewezen methode is waar niet aan getwijfeld moet worden, is consistent zijn. In alle telefoongesprekken tussen verkopers en leads die we bij #DCDW beoordelen, zowel inbound als outbound calls, horen we dat de autoverkoper zelf bepaalt of er een conversie plaatsvindt of niet. Is de verkoper goed voorbereid? Heeft hij een doel van het gesprek in gedachten? Is hij 'vrij' in zijn hoofd? Allemaal zaken die meespelen en het verloop van het gesprek bepalen.