Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Feb 3, 2017

Om als autobedrijf succesvolle marketing in te zetten, moet je focussen. Je kunt nooit op alle plaatsen succesvol zijn. Kies er een paar en zorg dat je daar heel goed aanwezig bent

Welkom bij weer een nieuwe #DCDW podcast met deze keer bij mij aan tafel Arjan Roor van de VKV Groep. Arjan is marketingmanager en samen met DTC Media verantwoordelijk voor de uitrol van een van de mooiste en meest innovatieve dealerwebsite van Nederland. Arjan heeft een uitgesproken mening over het adverteren op Facebook door dealers en experimenteert met wat wel werkt en wat niet werkt. Ontbreekt er nog iets aan deze introductie, Arjan?

Gezicht

“Dankjewel Paul, je weet het weer prima te verwoorden. Inderdaad, de nieuwe website is op dit moment wel echt een ding voor ons. Toen ik negen jaar geleden begon bij VKV was er een site, maar die was vooral bedoeld om de klant van informatie te voorzien. Eigenlijk alleen zenden dus. Dat is natuurlijk enorm veranderd de afgelopen jaren. De website is daarom nieuw ontworpen, volledig doorontwikkeld qua navigatie en helemaal aangepast op tablets en smartphones, want daar komt meer dan de helft van het bezoek vandaan.

Daarvoor hebben we aan de hand van cijfers uitgevonden welke informatie bezoekers van onze site op een mobiel apparaat het meeste bekijken. Die info is nu meteen te zien, de minder relevante zaken zijn naar de achtergrond geschoven. En wat we nu ook doen: we geven onze medewerkers een gezicht op de site. Niet alleen de verkopers, maar bijvoorbeeld ook de servicemanagers. Daarnaast zijn we aan het experimenteren met dynamische content, dus informatie die wordt aangepast op de bezoeker. Daarmee zijn we de eerste binnen de automobielbranche voor zover ik weet.”

Imagomedium

“Facebook is echt een advertentiekanaal voor ons geworden het afgelopen jaar. Niet alleen voor sales, ook aftersales. We behalen er goede resultaten mee. Het leuke van adverteren op Facebook vind ik dat het direct heel zichtbaar is. Ons product, mooie auto’s, leent zich er ontzettend goed voor. Om die reden zijn we ook gestart met Instagram, maar dat zien we echt als imagomedium. Wij kiezen bewust voor een aantal kanalen om onze marketingboodschappen te verspreiden en niet allemaal, je kunt nooit overal succesvol zijn.

Dat zie je ook terug in onze marketingmix: het grootste gedeelte van het budget geven we uit aan online, dus onze website, de portals en social media. Ook doen we nog behoorlijk wat direct mail naar prospects, want ook dat werkt goed. En natuurlijk nog wat buitenreclame en klassiek adverteren, vooral om de mensen te bereiken die ons nog niet kennen.”

Arjan, heel hartelijk dank dat je de luisteraars van deze #DCDW Podcast een kijkje in de marketingkeuken van de VKV Groep hebt willen geven. Interessant, en zeker iets waar andere dealers iets aan kunnen hebben. Succes met je experimenten, en nogmaals dank voor dit gesprek.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuweautokopen.nl, Marktplaats, Autodata Nederland, Tevreden.nltaGGleautoUnameIT en Bovemij.

Nieuweautokopen.nl is het grootste en meest professionele online platform voor nieuwe auto’s van Nederland. Zowel de particuliere als de zakelijke autokoper kan er terecht voor een nieuwe auto van elk merk. Koop, lease of Private Lease, Nieuweautokopen.nl biedt het aan, inclusief aankoopondersteuning en merkgarantie.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

TaGGleAuto creëert video’s in seconden welke geautomatiseerd worden toegevoegd aan uw advertenties. De kracht van taGGleAuto ook ervaren? Vraag nu de gratis proefmaand aan op taGGleAuto.nl. Ruim 2000 autobedrijven gingen u voor!

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Tevreden.nl: Als uw klanten meer zijn dan alleen een rapportcijfer
De doorlopende klanttevredenheidsonderzoeken van autobedrijf.tevreden.nl helpen u exact te bepalen waar eventuele verbeterpunten liggen voor uw dienstverlening. U krijgt real-time inzicht in klantervaringen en weet precies wat klanten van u vinden. Deze reviews kunt u delen op uw eigen website, autobedrijf.tevreden.nl, Opiness.nl en de grotere occasions portals als Marktplaats en Autotrack. Heel belangrijk voor de online vindbaarheid en promotie van uw bedrijf! Enthousiaste klanten zijn dé weg naar het succes! Meer info via autobedrijf.tevreden.nl.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Wij zijn Bovemij. Wij helpen bedrijven in de mobiliteitsbranche bij al hun verzekeringen, financieringen en rechtshulp. Onze missie: onze klanten nóg succesvoller laten ondernemen.
Als onderdeel van BOVAG bestaan wij vóór en dóór de mobiliteitsbranche. Anders dan andere partijen vinden wij het dan ook belangrijk om de branche sterk te houden. Bovemij. Samen vooruit!