Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Jun 22, 2019

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast om de online automotive beter te maken. Vandaag heb ik te gast Hans Kwaad van AutoBinck Smart Mobility. Hans, dankjewel voor je komst naar Ede. Voor de paar mensen die jou niet kennen, wil je iets meer vertellen over Hans Kwaad?

Rendement waarborgen
“Ik ben ruim 25 jaar werkzaam in de autobranche op verschillende sales- en marketingposities bij verschillende merken. Sinds vier jaar werk ik voor de Smart Mobility-divisie van AutoBinck Group. Smart Mobility is opgezet om het rendement de komende vijftien jaar te waarborgen. De traditionele importbusiness is op de lange termijn minder rendabel dan in het verleden. Binnen Smart Mobility stimuleren we interne en externe start-ups. Een start-up is slagvaardiger dan een grote corporate en een goede manier om nieuwe ideeën te testen. Een van de initiatieven is Bynco. Bynco is een platform voor auto’s en dienstverlening rondom auto’s. Dat past bij de beweging van hardware georiënteerd bedrijf naar mobility service provider.

Upselling
“Door de afnemende onderhoudsbehoefte en de opkomst van private lease en elektrische auto’s verkleint het verdienpotentieel van dealerbedrijven. Leasemaatschappijen bepalen wie auto’s aflevert en onderhoudt. Dat kan ook een fitterketen zijn. Tegelijk blijven fabrikanten hoge eisen stellen aan uitstraling en locatie. Het verdienpotentieel voor dealers wordt alleen maar kleiner. Als dealer moet je het zoeken in upselling. Zo maak je meer marge en krijg je meer grip op de klant. In een snel veranderende wereld kunnen digitale alternatieven de bestaande situatie snel aan het wankelen brengen. De auto-industrie innoveert enorm op productniveau maar heeft een zeer traditioneel distributiemodel.”

Schaalbare platforms
“Nieuwe aanbieders gooien het traditionele model op de schop en trekken marge naar zich toe. OEM’s hebben te laat geschakeld met MaaS, maar dat kunnen ze goed maken door bestaande partijen over te nemen. Wij hebben voor onszelf een stip aan de horizon gezet. We weten niet precies wanneer bij die stip zijn. Het belangrijkste is dat we zijn begonnen aan de reis. Onderweg kunnen we bijsturen. Met onze start-ups kunnen we snel stappen zetten en kijken of nieuwe ideeën werken. We willen een serieuze footprint hebben in een aantal domeinen. Als de markt loskomt, kunnen we snel mee omhoog. Daarom kiezen we voor platforms. Die zijn sneller schaalbaar dan het traditionele hardware-denken.”

Batterij-elektrisch
“Autofabrikanten moeten in 2021 gemiddeld aan 95 gram co2 komen. Elektrische auto’s zijn voor fabrikanten de enige manier om de doelstellingen op korte termijn te halen. Er zijn een aantal technische redenen waarom waterstof niet de ideale toepassing is. Batterijtechnologie maakt een serieuze sprong vooruit. De ontwikkelingen gaan snel. Porsche komt met een nieuw model dat met 600 kilowatt kan laden. Het is een kwestie van tijd voordat we naar de volgende fase gaan. Door de overheidsverplichtingen is het kip en ei-verhaal rondom elektrisch rijden doorbroken. Als de druk stijgt, worden mensen vanzelf innovatief.”

Hans, dankjewel voor je komst en voor het altijd beschikbaar hebben voor een kop koffie om even bij te kletsen. Ontzettend dank daarvoor. Volgende week weer een nieuwe aflevering van onze podcast om de online automotive beter te maken. Graag tot volgende week.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

MarktplaatsActivleaseUCCCalldrip en UnameIT

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

ActivLease is expert in elektrisch leasen. Wij werken samen met de beste leasemaatschappijen, banken en dealers om maatwerkoplossingen te bieden aan de mkb’er en zzp’er. Mobiliteit met scherpe leaseprijzen, hoge inkoopkortingen en een grote voorraad leaseauto’s die snel leverbaar zijn.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Calldrip is een rapid respons tool die de verkoper in staat stelt om direct, snel en effectief met je klanten in contact te komen! Vele importeurs zoals Hyundai, Opel en Toyota gebruiken Calldrip al succesvol.

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used
Car Controller je tot de beste in je vak!