Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Apr 12, 2022

Hey, welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vandaag gaan we het onder andere hebben over funnel management en dat gaan we doen met Mark van Ringelestijn. Mark, leuk dat je er bent. Voor de mensen in de automotive die jou nog niet kennen, kun je vertellen wie je bent en wat je doet?

Voorstellen: Mark van Ringelestijn

Mijn naam is Mark van Ringelestijn en ik ben 51 jaar oud. Ik heb een paar jaar bij PON gewerkt, daarna bij KIA, Interim Manager bij Leaseplan, Hyundai en sinds 2016 zelfstandig onder de naam Bovitz. Voor dit alles ben ik begonnen bij een consultancybedrijf genaamd Capgemini. Daar heb ik veel geleerd. Zo heb ik daar uiteraard consultancy vaardigheden opgebouwd die ik nu probeer mee te geven aan de verkopers. Zo heb ik geleerd hoe je een verhaal en een plan maakt als het bijvoorbeeld gaat over transitie binnen bedrijven in de automotive.

Verkopers anno 2022

Als ik verkopers anno 2022 moet beschrijven dan mis ik vaak de toewijding. Zo heb je nog veel dealerbedrijven waar je een uur kunt rondlopen zonder dat je door een verkoper aangesproken wordt. Als je niet toegewijd in dit vak bent dan kun je beter stoppen. Maar er is natuurlijk ook veel aan de hand. Zo kom ik bij dealerbedrijven waar je zelf verkopers de poetser ziet aansturen. Verkopers hebben veel nevenactiviteiten. Dan vraag ik mezelf vaak af of verkopers wel met de juiste dingen bezig zijn. Het leidt ze namelijk af van de activiteiten waar ze zich wél mee bezig zouden moeten houden, namelijk verkopen!

Wat doet Bovitz?

Bovitz vervult interim sales manager posities, ontwikkelt Sales Boost programma's en bijbehorende marketingstrategieën voor importeurs en dealerholdings en coacht dealerbedrijven in het behalen van betere resultaten. Daarnaast ontwikkelt en implementeert Bovitz netwerkstrategieën voor importeurs, helpen we leasemaatschappijen met het creëren van dealernetwerken gericht op een verbeterd inkoopresultaat en adviseren we dealerbedrijven over de bedrijfsvoering bij veranderende marktomstandigheden. Wil je hier meer over weten? Beluister dan de hele podcast!

Mark, dankjewel. Het was ontzettend leuk om weer een keer te sparren met elkaar. Dankjewel voor je komst naar Ede. Volgende week hebben we uiteraard weer een nieuwe gast met dezelfde missie: samen de online automotive beter maken. Dankjewel! 

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN Automotive BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retail oplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoop sites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2021? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en elektronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl"